G4Media.ro

Ministrul luxemburghez de Externe evocă soluţia unei „răsturnări” de la putere a…

Sursa foto: Twitter / MFA Luxembourg

Ministrul luxemburghez de Externe evocă soluţia unei „răsturnări” de la putere a lui Putin de către ruși: „Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, atunci l-ar răsturna de la Kremlin”

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a declarat miercuri, sub imperiul emoţiei faţă de suferinţele ucrainenilor, că o soluţie la oprirea războiului din Ucraina ar putea fi o „răsturnare” de la putere a preşedintelui rus Vladimir Putin de către propriul popor, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Intervievat la postul de radio public 100,7, ministrul a spus că regretă lipsa de informaţii a cetăţenilor ruşi asupra acestui război prin media oficiale din ţara lor.

„Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, în ce măsură ucrainenii se tem şi câte vieţi umane ar putea avea pe conştiinţă (preşedintele rus), atunci l-ar răsturna de la Kremlin”, a spus Asselborn.

„Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, şi anume ca Putin să fie realmente eliminat fizic (printr-o revoltă – n.r.) pentru a opri toate acestea”, a adăugat el.

Contactat de AFP, Jean Asselborn a explicat că „a pronunţat aceste cuvinte sub impulsul emoţiei”, după ce a fost informat de către diplomaţi occidentali aflaţi la faţa locului că armata rusă atacă civili în Ucraina, contrar a ceea ce afirmă Kremlinul.

Şeful diplomaţiei Marelui Ducat, stat fondator al UE, s-a declarat pesimist asupra şanselor de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică, prin negocieri.

„Nu trebuie să le spunem oamenilor că, din punct de vedere diplomatic, se va reuşi o cotitură cu un Putin ca preşedinte”, a declarat el.

Miercuri, în a şaptea zi a invaziei ruse în Ucraina lansată de Vladimir Putin, trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, ţintă a noi bombardamente. Capitala Kiev se pregătea la rândul său să facă faţă unui asalt al forţelor ruse.

Lovituri asupra Kievului şi Harkovului, care au făcut deja zeci de morţi, au stârnit o emoţie puternică în lume, unde manifestaţiile împotriva războiului şi gesturile de solidaritate cu Ucraina s-au înmulţit.

Sursa foto: Twitter / MFA Luxembourg

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poporul rus e capabil sa rastoarne numai sticle de bautura . Rusii nu gindesc cu creierul lor .

  2. pot vedea oricum, ei cred ca e cum zice putin. asa de spalati pe creier au ajuns. astea sunt texte, ca nu pot vedea, exista internet, daca vrei vezi si pricepi. totul e sa mai ai cu ce sa pricepi. astia sunt fara speranta.