G4Media.ro

Ministrul Lucian Bode anunță mai multe fluxuri de intrare în țară pe…

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Ministrul Lucian Bode anunță mai multe fluxuri de intrare în țară pe frontiera de vest. ”Sunt cozi de 15 kilometri (…) Suntem conştienţi că această aşteptare este nedreaptă pentru români”

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că unele fluxuri de ieşire din ţară vor fi transformate în unele de intrare la frontiera de Vest, iar 3 PTF-uri care erau deschise doar în week-end rămân deschise şi de luni, informează News.ro.

Bode a anunţat că unele fluxuri de ieşire din ţară vor fi transformate în unele de intrare la frontiera de Vest, iar 3 PTF-uri care erau deschise doar în week-end rămân deschise şi de luni

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că unele fluxuri de ieşire din ţară vor fi transformate în fluxuri de intrare la frontiera de Vest, pentru a reduce astfel timpii de aşteptare pentru românii care revin în ţară în această perioadă, iar trei puncte de frontieră care erau deschise doar în week-end vor fi deschise şi de luni.

Bode a declarat, duminică, la postul B1 TV, vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit cu omologul său maghiar pentru rezolvarea anumitor chestiuni la frontieră.

“Avem zece puncte de trecere a frontierei care sunt ocazionale, funcţionează sâmbătă, duminică. Începând cu ora 9.00, mâine dimineaţă, trei dintre  acestea, două în Arad şi unul în Satu Mare – Variaşu Mic, Nădlac 3 şi Peleş – vor fi operaţionale nu doar sâmbătă şi duminica, ci pe tot parcursul zilei”, a explicat Bode.

El a precizat că unele fluxuri de ieşire din ţară vor fi transformate în fluxuri de intrare.

“Punctul de trecere a frontierei de la Săcuieni va funcţiona 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ne-au promis că vor suplimenta numărul de lucrători ai Poliţiei de Frontieră maghiare şi vor veni în sprijinul a ceea ce noi am cerut şi anume să optimizăm fluxurile de ieşire din ţară. În ce sens? Vă dau exemplul de la Petea. Pe fluxul de ieşire din ţară nu avem o maşină la trei ore, pe fluxul de intrare sunt cozi de 15 kilometri. Şi atunci parte din fluxurile de ieşire din ţară le transformă în fluxuri de intrare, deci să creştem numărul arterelor de la 52 la 58-60. Suntem conştienţi că această aşteptare este nedreaptă pentru un român care vine o dată la un an sau la doi ani să îşi petreacă sărbătorile, respectă toate regulile şi este obligat să stea în frontieră atâta timp”, a afirmat Bode.

Ministrul de Interne estimează că prin aceste măsuri timpii de aşteptare vor fi reduşi de la trei, patru ore la câteva zeci de minute.

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Mai traieste Bode? Ne bucuram sa aflam ca Bode is alive! Ne lipseau declaratiile lui Bode.

 2. Ce UDMR săritor ! Dacă era coada la alta granița cine vorbea? Și aici tot pile și relații?

 3. „Diasporenii” nu sunt buni decât de 10 august, nu-i asa?

 4. Oare si la intrarea in Ungaria dinspre Austria sunt asemenea cozi? Ca si ungurii sunt cu milioanele prin Europa. Dar la intrarea in Polonia? Astia cum or fi rezolvat problema cozilor? Sa fie vorba de ticalosie in cazul nostru al romanilor???

  • cand ai sefi doar incompetenti e si normal sa stai la coada.
   asta e lucrul bine facut…

  • Nu, e vorba doar de nepăsarea bugetarilor români!

 5. Rafila zice ca 16 000 din cei ce vin din afara trebuie sa stea în carantină, cine crede ca acești oameni care vin vor sta în casa închiși?????

  • 16.000 din 200.000 cati au tranzitat frontiera in ultimele 2 zile: 8%. Nici nu e rau. Inseamna ca 92% din cei ce vin in tara din Europa sunt vaccinati (toate tarile din Europa sunt pe lista rosie, deci trebuie sa fie vaccinati/trecuti prin boala pentru a nu intra in carantina). Si-atunci de unde propaganda ca cei ce vin in tara sunt nevaccinati? Iarasi sunteti ticalosi? Rafila???

 6. Mulți se întreabă când va veni in România valul 5: pai vine deja… e la frontiere și, spre deosebire de cei ce îl aduc, el va rămâne mai mult la rudele pe care mesagerii le vizitează! Problema mesagerilor este ca vor trebui sa se întoarcă, acolo unde își duc viața normala, in plină carantina in statele respective și vor intra automat in măsurile impuse, ca la ei nu fac nazuri ca acasă!

  • Exact, aici la noi e tara tuturor posibilităților. Nu înțeleg de ce în contextul pandemiei nu aleg acești oameni sa rămână acolo . Oare nu înțeleg ca din aceasta nebunie își vor pierde viata mulți oameni, din care le pot fi chiar rudele pe care le vizitează.

  • Nu se gandesc, vor să trăiască în prezent pentru că s-au saturat să tot amâne!

 7. Bode un ministru constatator!Sa i spuna cineva ca e ministru si poate schimba lucrurile..doar tre sa si miste curu!!!