G4Media.ro

Ministrul Justiției, Stelian Ion: Orice ministru este remaniabil/ Prim ministrul însuși este…

Ministrul Justiției, Stelian Ion: Orice ministru este remaniabil/ Prim ministrul însuși este supus unei evaluări din partea Parlamentului și poate fi remaniat. Nu se pune problema deocamdată/ O întâlnire cu președintele Iohannis, ”absolut necesară”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, marți, întrebat dacă se simte că ar fi remaniabil, că orice ministru este remaniabil și a adăugat: ”Primul ministru însuși este supus unei evaluări din partea Parlamentului și poate fi schimbat. Nu se pune problema deocamdată”

Întrebat în ce condiții ar putea fi schimbat premierul și dacă se va ajunge acolo dacă mai schimbă un ministru USR PLUS, Stelian Ion a precizat: ”Nu suntem acolo, chiar nu e cazul să mai punem gaz pe foc. Nu discutăm despre remanieri. Nici măcar premierul nu a vorbit despre așa ceva”

Alte declarații relevante

 • Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema reformelor din justiţie „este absolut necesară”. „Nu am avut nicio întâlnire. (…) Probabil că în perioada următoare vom avea o întâlnire, este absolut necesar din punctul meu de vedere. Am încercat şi voi încerca în continuare”, a afirmat Stelian Ion, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, de la Palatul Parlamentului.
 • Întrebat dacă a primit un răspuns de la Palatul Cotroceni, ministrul a spus: „Nu aş vrea sa pun gaz pe foc pe un subiect care trebuie rezolvat şi eu îmi doresc foarte mult să-l rezolvăm”. El a adăugat că pe procedura privind numirile în Parchet nu are niciun feedback, iar pe propunerea legislativă care vizează o nouă procedură „sunt nişte discuţii cu colegii din coaliţie”, care speră să se accelereze.
 • „Alegerile acestea interne reprezintă, vrem nu vrem, un impediment. (..) Nu s-a rupt (legătura cu preşedintele României – n.r.). Când vorbim de o ruptură, vorbim de o chestiune definitivă, nu s-a rupt nicio legătură. Referitor la numirile în Parchet, de principiu am discutat acum vreo două luni de zile. (…) Eu am spus că am avut această solicitare de a discuta punctual. (:..) Este vorba despre demararea procedurii pentru mai multe posturi. (…) Acum ştim şi că fiecare instituţie are propriul calendar, vom vedea când reuşim să ne întâlnim şi să discutăm despre aceste probleme”, a spus Stelian Ion.
 • Referitor la PNRR, el a afirmat că trebuie făcute reforme în justiţie. „Noi am propus nişte proiecte punctuale pentru justiţie, acelea sunt cele care condiţionează obţinerea de fonduri. Din cadrul referitor pe justiţie sunt anumite chestiuni decupate care trebuie realizate şi vor fi realizate din aceste fonduri. În rest, toate celelalte chestiuni sunt chestiuni pe care ni le-am asumat”, a adăugat Stelian Ion (Sursa: Agerpres)

Context

Relația ministrului justiției cu partenerii de coaliție și cu președintele Klaus Iohannis este tot mai tensionată. Numele său este vehiculat în ce privește o eventuală remaniere.

Premierul Florin Cîțu a declarat, pe data de 5 august, că este de acord cu președintele Klaus Iohannis, atunci când a fost întrebat de ziariști dacă împărtășește nemulțumirea acestuia față de prestația ministrului Justiției, Stelian Ion. Câteva momente mai târziu, premierul a spus însă că ”în continuare (ministrul Justiției- n.red.) va avea sustinerea mea și când voi găsi o soluție voi merge pe acea soluție”.

G4Media.ro a scris pe data de 6 august că președintele Klaus Iohannis își dorește remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, potrivit informațiilor G4Media.ro. Deocamdată, Stelian Ion este susținut de liderii USR PLUS, iar o încercare de remaniere fără acordul partidului său ar putea provoca o criză guvernamentală mult mai profundă decât în cazul îndepărtării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.
poster

Președintele Iohannis este nemulțumit că Stelian Ion continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Stelian Ion este Ministrul care prin prestatia Sa confera imunitate ANRE si Furnizorilor de Energie din Romania. Se comit jafuri organizate prin manipularea sistemelor informatice ale Furnizorilor de Energie, Justitia Este Oarba, deoarece asa cere ANRE.

 2. Cine-i Stelian Ion?????????

 3. Vorbe…. vorbe… vorbe… in 2024 la fel vom auzi… vorbe goale…praf si pulbere din Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024…fix ca la Programul de guvernare al PSDragnea 2016…
  „INDRAZNESTE SA CREZI”!!!!

 4. Cum dracu să se gândească cineva la remaniere după o așa performanță?😂😂😂😂

 5. Ioi tu mazăre, no vezi pe cine ai crescut la sân ?
  Tiripliciu ăsta a umplut țara de reforme in justiție …

 6. Este foarte grav când la conducerea unei țări sunt doar niște analfabeți, incompetenți, vânzători de țară și de copii, rușine justiției române și a poporului că doarme de peste 30 de ani

 7. Stelian Ion: Orice ministru este remaniabil/ Prim ministrul însuși este supus unei evaluări din partea Parlamentului și poate fi remaniat. Nu se pune problema deocamdată/ O întâlnire cu președintele Iohannis, ”absolut necesară”

  Un carambol Cîțu-Iohannis cu manta moțiunii.
  Dar deocamdată nu se pune problema.
  Dacă se dă la pace cu KWI, USR renunță la șantaj.
  Te doare capu’!