G4Media.ro

Ministrul Justiţiei din Ungaria laudă România într-un discurs ținut în Harghita, la…

Sursa foto: schengenvisainfo.com

Ministrul Justiţiei din Ungaria laudă România într-un discurs ținut în Harghita, la comemorarea secuilor uciși de trupele imperiale austriece: ”Ar fi meritat aderarea la Schengen, face o treabă extraordinară”

Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a apreciat, sâmbătă, în discursul ţinut în localitatea harghiteană Siculeni, unde a avut loc comemorarea secuilor ucişi de trupele imperiale austriece în 1764, că România ar fi meritat aderarea la Schengen, întrucât „face o treabă extraordinară” în ceea ce priveşte paza graniţelor, transmite Agerpres.ro.

„Ungaria, anul trecut, a oprit peste 260 de tentative de trecere frauduloasă a graniţelor şi dacă ar veni presiunea şi din partea României, atunci nu am putea face faţă. România face o treabă extraordinară în ceea ce priveşte paza graniţelor şi din acest motiv poziţia Guvernului Ungariei este că România ar fi meritat aderarea la Schengen. Începe un nou an, noi oportunităţi şi Ungaria este deschisă către un dialog pragmatic”, a declarat Varga Judit, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

Aceasta a vorbit şi despre războiul din vecinătate, în care „taţi, mame şi copii suferă” şi a pledat pentru un parteneriat strategic puternic între România şi Ungaria, care să rezolve, pe lângă problema migraţiei, şi provocările generate de criza economică şi criza energetică.

„Trebuie să căutăm şi să găsim acele puncte de conexiune în aceste vremuri grele şi pline de provocări. Din partea Guvernului Ungariei şi (a Guvernului – n. red.) României există o necesitate foarte puternică de a exista un parteneriat strategic. Acesta poate fi avantajos pentru ambele părţi în rezolvarea celor trei mari provocări: adică provocarea economică, siguranţa energetică şi migraţia. Am văzut că Bruxelles-ul nu a gestionat bine nu numai problemele economice, ci şi problema energetică a fost gestionată prost şi astfel a dus Europa într-o criză economică. Şi în această umbră a recesiunii, totuşi relaţiile comerciale au doborât recorduri între cele două ţări”, a arătat ministrul Justiţiei din Ungaria.

Varga Judit a făcut referire şi la acordul semnat la sfârşitul anului trecut între Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi şi le-a mulţumit partenerilor pentru colaborare.

Ministrul Justiţiei din Ungaria a participat la evenimentul comemorativ de la Siculeni alături de Potapi Arpad Janos, secretar de stat, responsabil cu politica de solidaritate naţională în Guvernul de la Budapesta, de consulul general al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Toth Laszlo, precum şi de ministrul Mediului din Guvernul României, Tanczos Barna.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Sa-i spuna asta lui Nehammer ca noi stim deja.

 2. Ce este frumos si corect si lui Dumnezeu ii place.

 3. De „cinstiti” ce sunt au fost arestati sute de politisti de frontiera in ultimii ani! 🙂
  Cand zboara avioanele contrabandistilor peste granita incarcate cu tigari de contrabanda e „meritul” politiei de frontiera.
  Cand ajung barcile cu droguri la tarmul Marii Negre, la Constanta, exact atunci radarele politiei de frontiera sunt inchise! 😀
  A avut grija justitia corupta condusa de Iohannis, PSD si PNL sa-i faca scapati pe toti coruptii din politia de frontiera, prin prescriere, condamnare cu suspendare sau achitare, pentru ca au cotizat la PSD si PNL…
  Si vin apoi t@mpitii si spun ca USR e de vina.

 4. Hahahaha, trebuia ceva de Ungaria si secui in weekend. Slugilor, sunteti Jale.

 5. @mihai
  Măi tovarășe, dacă nici acum nu ai înțeles modul în care ungaria face politică externă, ești praf . Când le convine lor te lăudă, după care te vorbesc pe la spate și te mușcă precum câinii.
  Dar tu ești fixist. Indiferent de știre o bagi pe aia anti-usr.
  Mai era o frus.trată pe aici care era toată ziua cu Iohannis în gură. Una Lili. Poate vă știți.

 6. Normal ca Nehammer este de vina.

 7. Ungurii simt ca pierd total fiindcă au fost dre partea ruZZiei și au nevoie de alta sursa de gaz. Iar singura sursa e gazul romanesc și gazul din Azerbaijan importat de România.
  Alde Mihai n-are ce sa înțeleagă. De regulă votanților FSN le mănâncă și câinii din traistă.

 8. hahha! ce ‘corecti ‘ is oficialii maghiari; de fiecare data cand e de aruncat cu noroi in UE is foarte proactivi ; niste cutre si serpi ! acelasi aluat ca prietenii vostrii din moscova si de prin vienna.

 9. De fapt,austriecii au fost chemați în ajutor de nobilimea maghiară ,nu s-au pus în mșcare de capul lor…

 10. @Mihai
  Cum stai cu rudotelu’, măi Mihai ?

 11. Pot fi mărite punctele de frontieră, pentru fluidizarea traficului.