G4Media.ro

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a…

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a procurorului general al României

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, suspendarea procedurilor de selecţie a procurorului general al României şi a celei pentru funcţia de procuror adjunct la Eurojust.

„Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorului general şi procedura de selecţie a adjunctului la Eurojust”, a declarat Birchall.

Pe 10 aprilie, Ministerul Justiției a anunțat că a demarat o nouă procedură de selecție a procurorului general, după ce fostul ministru Tudorel Toader i-a respins pe toți cei patru candidați la interviuri (Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu). Noua procedură avea programate interviurile pe 7 mai, iar candidații au putut depune cereri de înscriere până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 Ministerul Justiției. Candidații participanţi la selecţie urmau să susțină, în perioada 06 – 07 mai 2019, un interviu cu ministrul justiției .

Potrivit legii, propunerea ministrului justiției pentru funcția de procuror general va fi înaintată Secției pentru Procurori a CSM, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul să înainteze propunerea președintelui României. Șeful statului poate respinge o singură dată, motivat, o propunere făcută de ministrul justiției.

Pe 19 aprilie, Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Decizia CSM a venit în condiţiile în care mandatul procuror general Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Bogdan Licu a mai fost procuror general interimar în perioada februarie – aprilie 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu.

El a dispus atunci redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei.

Anunţul privind selectarea adjunctului membrului naţional la Eurojust a fost publicat pe 13 martie, iar procedura urma să se încheie pe 10 mai.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Au câțiva specialiști cu șanse mari la orice post:
  Nicolicea, Iordache, Șerban N și Olguța.

 2. Ce ţeapă au luat concurenţii…au tocit codurile si dreptul moral degeaba.

 3. asta inseamna ca interimarul e din ala bun ? 😉

 4. Cât timp un politruc numeste PG, Justita româna ramane aparatoarea hotilor si mafiotilor.

 5. Altă proastă care la fel ca predecesorii se va căca pe sistemul judiciar. Întoarcerea la era medievală este tot mai aproape și ireversibilă.

 6. Adica RUDOTEL era PROST , INCOMPETENT sau ARGAT ???
  Sau toate 3 ?

 7. Este o fată deșteaptă dar faptul că este psd-istă, nu are demnitate că sugur se lasă condusă de infractorialusimus. Dacă ar avea inoare și ar iubi dreptatea și adevărul, dacă ar vrea să fie o eroină, nu s-ar lăsatârâtă prin noroi. Vom vedea cum acționează. Să nu uite că viitoarea generați taxează și nu iartă niciodată grava greșeală ce au votat-o bunicii și părinții.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.