
Ministrul Educației, despre marele eşec al sistemului românesc de învăţământ: Faptul că de ani de zile trimitem în societate un număr prea mare de copii pe care i-am dus în zona analfabetismului funcţional, ne-am bătut joc de inteligenţa şi creativitatea lor
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, e de părere că marele eşec al sistemului românesc de învăţământ este numărul mare de analfabeţi funcţional care au ieşit de pe băncile şcolilor. David susţine că sunt tineri care au fost „duşi” în zona analfabetismului funcţional, sistemul bătându-şi joc de inteligenţa şi creativitatea lor, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Daniel David a fost întrebat, la Digi 24, care este cel mai mare eşec al şcolii româneşti. ”Faptul că de ani de zile trimitem în societate un număr prea mare de copii pe care i-am dus în zona analfabetismului funcţional, ne-am bătut joc de inteligenţa şi creativitatea lor. Eu ştiu, ca psiholog, că inteligenţa şi creativitatea lor sunt similare cu orice avem în ţări vestice şi ducându-i, cel puţin din 2015, când eu am măsurat anual analfabetismul funcţional, am dus generaţii întregi, pervertind, până la urmă, după cum vedeţi, inclusiv ceea ce înţelegem prin societate, adulţi care ar trebui să protejeze normalitatea şi democraţia”, a răspuns Daniel David. De altfel, ministrul Educaţiei a vorbit, în repetate rânduri, despre nevoia de combatere a analfabetismului funcţional, el reclamând faptul că numeroşi români cred în pseudoştiinţă. Ministrul a avansat chiar ideea ca în evaluările anuale sau periodice privind activitatea cadrelor didactice să fie introduse elemente pe baza căror promovarea pseudo-ştiinţei să fie considerată abatere de la normele etice.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii