G4Media.ro

Ministrul Educaţiei anunţă că profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute…

sursa foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei anunţă că profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la şcoala online vor fi plătiţi suplimentar / Peste 200.000 de elevi nu au putut participa la cursurile online

Ministrul Educaţiei Naţionale Sorin Cimpeanu a anunțat că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi nu au avut acces la şcoala online, fie pentru că nu au mijloace informatice, fie din cauză că nu au conexiune la internet. El a promis că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa, transmite News.ro.

”Sunt 7203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică, într-o intervenţie la Antena 3.

Ministrul a precizat că la minister sunt aşteptate „raportări updatate” la nivelul zilei de luni cu privire la acest subiect.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a reafirmat nevoia unor acţiuni în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul şcolii online.

”Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sursele de finanţare pentru plata cadrelor didactice care vor participa la aceste acţiuni au fost identificate fiind vorba despre fonduri europene şi bani prin programul Romania Secondary Education.

”Cui siguranţă profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a adăugat ministrul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Da’ de ce sa fie platiti suplimentar? Pai in vacanta de vara de ce mai erau platiti, daca ore tot nu fac?

    Doctorii care vaccineaza de ce trebuie renumerati cu 100lei/ora? (La privat atata castiga multi pe zi)

    Vrajeala de 2 lei. Nu ne mai facem bine.

  2. Sa se testeze in final elevii ce vor face ore remediale de catre un organism independent, european sau international, iar profesorii sz fie platiti in functie dd rezultate.
    Niciodata nu au fost toti elevii interesati de materie. Niciodata nu au invatat bine toti elevii.
    Sistemul asta, ca toti elevii trebuie sa ajunga la favultate e unul absurd, promovat de proprietarii de universitati. Elevii care vor sa fie zidari, sudori, macaragii trebuie sa se lase de scoala ca sa invete meseria la locul de munca sau in alte tari, iar asta, ministerul si oengeurile numesc abandon scolar si fac galagie pe tema asta. Niciodata nu au fost toti elevii dotati si dornici sa faca o facultate.
    Astfel ministerul si iohanis duc in ridicol notiunea de universitate si de invatamant superior si lada tara fara meseriasi si specialisti fata studii superioare. Iar cine vrea sa practice o meserie, trebuie sa plece in strainatate.
    Daca vreti, si asta se poate numi ,,subminarea economiei nationale”

  3. sa mi bag p n M vostr.. Sunteti un cancer la fel ca PSD

  4. Mai dați-le niște „ajutoare”!au ajuns să stea acasă și să petreacă!au bani mai mulți decât cei care muncesc! și ,cel puțin,nici nu te lasă să muncești! ajuns nge cu atâtea pomeni!n-au stres,n-au boli, și râd de proștii care întrețin! opriți pomenile, că cei care muncesc sau cam săturat de ei! să nu sature și de voi!o opinie!

  5. Asta da, sa se facă ore remediale NUMAI cu elevii care nu au putut întra online din motiv ca nu au avut mijloace tehnice.