G4Media.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunță că firmele din HoReCa vor primi un…

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunță că firmele din HoReCa vor primi un ajutor de stat echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri

Ministrul Ecomomiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri seară la postul de televiziune B1TV că firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de stat echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele, potrivit acestuia, țin de codul CAEN după care operează, iar operațiunile de solicitare a ajutorului se vor desfășura online.

Programul ar trebui să fie anunțat duminică, potrivit ministrului.

”Este vorba despre o schemă de ajutor de stat. Lucrăm de ceva timp la minister pentru finalizarea acestei scheme, astăzi am dat un Ok pe o variantă aproape de final. Procedura va fi în felul următor: probabil că vom aproba un memorandum în Guvern cu schema de finanțare ca să putem ulterior notifica Comisia Europeană, pentru că orice ajutor de stat trebuie notificat și obținută aprobarea, după care vom avea ordonanța de urgență de aprobare a acestei scheme de ajutor de stat. Este vorba despre 20% pentru pierderea suferită la cifra de afaceri … Practic ajutăm companiile din HoReCa pentru pierderile suferite în anul 2020”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că procedurile de aplicare a schemei de ajutor vor fi derulate online.

”În funcție de codul CAEN autorizat vor fi eligibili pentru a primi acest ajutor de stat din pierderea cifrei de afaceri. Ceea ce este foarte important, nu mai vrem să plimbăm antreprenorul între agențiile statului, să se ducă să își ia un certificat fiscal dintr-un loc, un cazier judiciar din alt loc, deci totul se va face din fața calculatorului”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu este în carantină din cauza infectării cu Sars-Cov-2 și a intrat în direct în emisiunea postului B1TV prin telefon.

Acesta deschide lista de candidați ai PNL pentru Camera Deputaților, la Mehedinți.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Baaaa, baaaa, ministreee…. alooo, stai tataaa, stai, ca delirezi!!!
  Cum adica? Daca am avut afacerea cat de cat deschisa si m-am chinuit cum am putut in 2020 sa platesc niste salarii si impozite la stat cu toate ca in final am avut pierdere, adica AM ADUS BANI DE ACASA pe romaneste, tu vii acuuum, la final de 2020, si imi zici ca mai bine stateam acasa tot anul 2020 pt ca in 2021, candva, as fi primit, fara sa fac nimic, 20% din toata cifra de afaceri pe care eu am facut-o in 2020 cu riscul generarii de pierdere? Si mai pe romaneste: adica eu am pierdut, pe langa pierderea contabila deja inregistrata (pentru ca am avut activitate), inca 20% din toti banii incasati deja in 2020, pt ca toti acesti bani incasati in 2020 scad din diferenta intre cifrele de afaceri din 2019 si 2020, adica acea diferenta pt care se va primi 20%?! Baaaa, hoooo, revino-ti.
  P.S.: eu glumesc, ministrul nu glumeste, pt ca toti clientii si membri de partid cu afaceri in horeca au avut inchis in anul 2020 pt ca stiau de aceasta intentie a guvernului penele. 😉

 2. Da, se va face, se va da..
  Cand, dupa ce depun bilantul pe 2021, ca sa se calcule scaderea de vanzare, nu? Adica prin martie, aprilie 2021 demaram si poate prin iulie-septembrie 2021 sa intre banii. La 18 luni dupa inceperea pandemiei? Cine mai e in viata pana atunci?
  Suntem dupa 9 luni de pierderi, de platit chirii la malluri si alti proprietari, cu vanzari de minus 70% si astia nu au dat inca nici granturile despre care vorbesc din mai.

 3. Evident, din banii alora care n-au mancat in viata lor la un restaurant … Ar trebui sa cinsteasca HoReCa tot Statul roman. 🙂 Cine-i de vina cand toata lumea-i bolnava ? Buna intrebare si vine la pachet si cu raspunsul …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.