G4Media.ro

Ministrul Economiei îi cere primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare…

Ministrul Economiei îi cere primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare: Bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței

Virgil Popescu, ministrul Economiei, i-a cerut primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare după ce, în ultimele săptămâni, bucureștenii se confruntă cu lipsa căldurii și a apei calde:

”Rețeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declarații, asa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru ca nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei lanseaza atacuri nejustificate. În calitate de ministru al Economiei si Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ și ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în nici un fel. Ii cer primarului Capitalei sa prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. Bucurestenii nu trebuie sa sufere din cauza incompetentei!”, a transmis ministrul Economiei, duminică seara, printr-o postare pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Am eu un plan: desființarea sistemului actual și construirea de centrale „de cartier” în locul actualelor puncte termice ale RADET; agentul termic se produce aproape de locul în care este folosit, pierderile sunt mai mici, sistemul este mult mai robust fiind distribuit. Termocentralele trebuie desființate, în locul lor construite parcuri (mă gândesc mai ales la Grozăvești).

    • Sunt electrotermice. Produc, în mod principal, energie electrică, abia în secundar, în cogenerare, agent termic. Chestiunea e că aceste centrale trag turta pe spuza cheltuielilor cu agentul termic.

  2. Iar se duce fraierul de Chirita sa minta pentru duamna. Ba Chirita, vezi ca te cauta Mazare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.