G4Media.ro

Ministrul Economiei din Slovenia a fost reținut, iar cel al Afacerilor Interne…

Foto: Pixabay

Ministrul Economiei din Slovenia a fost reținut, iar cel al Afacerilor Interne a demisionat în urma unei anchete privind nereguli în achițiile făcute în contextul pandemiei de coronavirus

Ministrul sloven de interne a demisionat şi cel al economiei a fost plasat în detenţie marţi în cadrul unei anchete a poliţiei privind presupuse nereguli în achiziţionarea de echipamente în legătură cu pandemia de coronavirus, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Anunţându-şi demisia, Ales Hojs a declarat că nu a fost informat despre investigaţie până marţi, asigurând că ea a fost lansată pentru a discredita guvernul de coaliţie de centru-dreapta şi a încerca să-l dărâme.

„Cred că este o acţiune motivată politic”, a spus Hojs în faţa presei, adăugând că şeful poliţiei a demisionat de asemenea pentru a protesta împotriva acestei operaţiuni conduse doar de forţele speciale de poliţie.

Presa slovenă a raportat numeroase nereguli în achiziţionarea de echipamente de protecţie şi aparate de respirat artificiale, la scurt timp după ce un nou guvern de centru-dreapta a venit la putere în martie.

Presa l-a acuzat pe ministrul economiei Zdravko Pocivalsek că favorizează companiile ce nu oferă echipamente adecvate. Acesta a negat toate acuzaţiile.

Potrivit unui comunicat al poliţiei speciale, mai multe locuinţe au fost percheziţionate marţi în cadrul unei „anchete privind presupuse nereguli în comandarea şi achiziţionarea de echipamente de protecţie”.

Numele ministrului economiei nu este menţionat în acest comunicat, dar Hojs a declarat presei că a fost informat despre reţinerea colegului său din guvern.

Presa slovenă a relatat că Pocivalsek a fost eliberat marţi seară.

De la venirea la putere, prim-ministrul Janez Jansa a implementat măsuri stricte de izolare pentru a stopa pandemia şi a lansat achiziţia de echipamente de protecţie şi de aparate de respirat artificiale, declarând că predecesorul său nu a reuşit să pregătească ţara membră a Uniunii Europene pentru pandemie.

Şeful guvernului a criticat marţi „standardele duble şi abordarea selectivă” a forţelor speciale, considerând că acestea nu au investigat alte .

Mii de persone au ieşit în stradă la Ljubljana în fiecare vineri în ultimele două luni pentru a protesta faţă de scandalul echipamentelor de protecţie şi contra mai multor atacuri ale unor membri ai guvernului împotriva presei critice şi jurnaliştilor.

Foto: Ljubljana, capitala Sloveniei / Sursa: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Urmeaza Catu si Sica.

  2. Deocamdata prietenul tau de Teleorman e la puscarie.j