G4Media.ro

Ministrul de Externe și Integrare Europeană de la Chișinău: ”Republica Moldova aparține…

sursa foto: Facebook/ Nicu Popescu

Ministrul de Externe și Integrare Europeană de la Chișinău: ”Republica Moldova aparține Uniunii Europene/ Contăm că la Consiliul European statele membre vor sprijini recomandarea Comisiei”

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, a transmis vineri, după ce Republica Moldova a primit recomandarea Comisiei Europene de a primi statutul de candidat, că procesul va fi complex, dar ”orientat spre un obiectiv clar”.

  • ”Am realizat împreună următorul pas de apropiere ireversibilă a țării în marea familie europeană. Împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament suntem determinați să dinamizăm reformele așteptate de cetățenii noștri. Conștientizăm că acest proces va fi unul complex dar orientat spre un obiectiv clar – dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și obținerea statutului de membru al UE”, a transmis Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a mai spus că ”Republica Moldova aparține Uniunii Europene”, iar limba Moldovei, ”româna”, este limbă oficială în Uniunea Europeană.

Nicu Popescu a trasmis și că Moldova contează ”pe faptul că la Consiliul European în cadrul reuniunii din 23 – 24 iunie, statele membre vor sprijini recomandarea Comisiei Europene, o decizie care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperității și democrației pe continentul european”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Apartine pe naiba.Tara e plina de prorusi si de asta,in orice moment,se poate rasturna totul in tara aia.De la anticoruptie,proeuropenism,sa se treaca la afaceri cu rusi, sa-i serveasca din nou pe oligarhii rusi si pe Putin.