G4Media.ro

Ministrul de Externe al Marii Britanii anunță că NATO va trimite arme…

Sursa foto: NATO.int

Ministrul de Externe al Marii Britanii anunță că NATO va trimite arme în Republica Moldova / ”Vom da arme Moldovei pentru a opri o invazie a lui Vladimir Putin”

Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii spune că NATO ar putea spori sprijinul acordat Republicii Moldova, pe fondul temerilor că este următoarea țintă a Rusiei, anunță The Telegraph.

Truss a dezvăluit că NATO intenționează să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de amenințarea invaziei Rusiei.

Într-un interviu acordat publicației The Telegraph, ministrul de externe a declarat că Vladimir Putin este hotărât să creeze o „Rusie mai mare”, în ciuda înfrângerii de la Kiev, capitala Ucrainei.

În privința Moldovei, care nu este membră NATO, există temeri că ar putea fi următoarea țintă a lui Putin după Ucraina, în încercarea de extindere teritorială.

Truss a declarat că au loc discuții pentru a se asigura că nu numai Ucraina, ci și Moldova au nevoie de o apărare la „standarde NATO” pentru a descuraja orice atac viitor.

„Aș vrea să văd Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri. Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare – și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a spus ministrul britanic.

Dacă planurile vor fi adoptate, membrii alianței militare NATO vor furniza Moldovei armament modern, înlocuind echipamentul din epoca sovietică, și vor instrui soldații cum să îl folosească.

Măsura ar reprezenta o extindere marcantă a sprijinului militar al Regatului Unit în regiune și un nou indiciu că acesta consideră invazia din Ucraina ca fiind un punct de cotitură pe termen lung.

Moscova a amenințat că își va extinde invazia din Ucraina de-a lungul sudului țării pentru a se întâlni cu separatiștii susținuți de Rusia în estul Moldovei.

Sursa foto: NATO.int

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Și armele continuă să curgă spre Ucraina… unde sunt mincinoșii Rusiei să spună că NATO a obosit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.