G4Media.ro

Ministrul Cîmpeanu propune public unei companii private să îi testeze pe toți…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Cîmpeanu propune public unei companii private să îi testeze pe toți elevii din clasele V-XI, fără cei de-a VIII-a, la limba română, matematică și istorie. Testarea „pilot” s-ar face prin parteneriat, nu prin licitație publică, în perioada 30 mai-10 iunie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a propus joi evaluarea standardizată digitală, „pentru început la nivel pilot pentru elevii claselor I-VII și mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele terminale” pe care a înaintat-o companiei private Brio, sub forma unui parteneriat, fără licitație publică. Amintim că Edupedu.ro a scris încă din 1 aprilie despre intențiile ministrului Educației.

Practic, este o încercare „pe repede înainte” de impunere a unei companii private în zona de testare a elevilor, girată de Ministerul Educației, testarea care ar urma să aibă loc pe platforma privată, din cele spuse de Sorin Cîmpeanu, compania putând obține astfel toate datele personale și de competențe ale elevilor din România, de la gimnaziu și liceu, urmând să emită rapoarte „narativ-descriptive” pentru fiecare elev.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat pentru Edupedu.ro, după eveniment, că ar fi vorba despre o eșantionare a testării, deci aceste teste nu vor fi aplicate pe toți elevii din clasele V-VII și IX-XI, ci doar pe un număr reprezentativ, din toate mediile, rural-urban, din toate tipurile de școli – mici/medii/mari. Ar fi vorba despre un proiect pilot, iar datele personale ale elevilor ar fi doar în posesia Ministerului Educației. (Foto: Pixabay.com)

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Exact asta am propus si eu de ani de zile sa faca pentru ofițerii superiori din Poliție. Pentru ca nu exista rigurozitate. E vizibil.
    MAI ales copiii au dreptul la o copilarie fericita

    • Știu și eu o firma, Iridex, este cea mai în măsura sa facă o evaluare politicienilor.

  2. O furaciune marca psd pnl udmr!
    Sa nu va scape nimic!

  3. Pai mai intai sa faca firma aia si scolarizarea elevilor, timp de cel putin un an, si sa-i evalueze din ce i-a invatat. 🙂
    Propunerea lui Tampeanu nu e decat coruptie pura, daca totul se face fara licitatie, la ce pret „vrea” muschii lor, cu o anumita firma etc.

    • Eu cred ca ce visati noaptea puneti in aplicare a doua zi.Nu puteti trece deloc prin filtrul gandirii?De 2 ani de zile inventati tot felul de testari pentru elevi. Testati va rog cadrele didactice in primul rand si dupa sa aveti pretentii la evaluarea copiii. Participati la ore ,vedeti care este situatia reala a invatamantului de astazi si apoi sa va dati cu parerea si sa aveti asteptari.

  4. Daca se face testare pe bune, anticipez rezultate catastrofale…

  5. Ma steptam sa fie BRIO inainte sa-mi confirme textul dvs. Pentru ca BRIO e fondata de un ins care a facut – asa zice el in CV – Psihologie – Sociologie – la Academia SRI! Dar, fiind foarte „competent”, a ajuns rapid prof, la 40 si un pic de ani, la UB, venind deja conf. de la SNSPA! Nu scrie insa domnul Dragos Iliescu, promovat la greu de presa, si de DIGI 24, ce titlu a avut teza lui de doctorat sustinuta – pare-se- la UBB, nici cine la indrumat. MISTER!
    Stat esuat, stat capturat de securisit! HUO, Iohannis! ca el l-a impus pe hotul de Cimpeanu, alt plagiator, de a carui teza inca n-am aflat pe unde e. Numai publicata n-a fost.

  6. E clar ca numai banii sint vizati de BRIO si Cimpeanu.

  7. Dar întâi evaluarea guvernanților și tuturor bugetarilor care dețin funcții de conducere/ publice. Sa știm la ce ne raportăm, să avem repere… nu de alta, dar sa-i amenințăm pe cei mici ce pot ajunge daca nu învață.

  8. E clar o forma de coruptie. Daca apelam la o firma privata sa testeze elevii, care mai este competenta profesorilor? Dar pe firma asta privata o testeaza cineva? Asa cum scrie Emma, este vorba de o firma specializata in bla, bla, bla, blaaaaa! De cand a inceput pe mana psihopedagogilor a inceput sa se aleaga praful de invatamantul romanesc. Si stiu ce spun! Ii cunosc!

  9. În astfel de momente nu mai ai ce spune altceva decât „mai dați-vă-n … de … ordinare și nesătule ce sunteți”

  10. Schimbarea ne infricoseaza mereu.!
    Externalizarea evaluării este benefica pentru
    școală românească. Elevul capătă siguranță, nota nu mai poarta atâtea subiectivisme(profesor, parinte, prieten, vecin, cunoscut…) și uite asa, putem trece și bacalaureatul asta… bacalaureatul altfel.

    • Furtul intelectual și nu numai ne înfricoșează mereu!

    • Externalizarea pe baza de coruptie, fara licitatie si fara criterii de selectie a celor care evalueaza infricoseaza, normal. Daca evaluatorii sunt fara facultate, cu diplome false sau cu doctorate plagiate, ca DanCiuca?

  11. Dar pe învățători și profesori cine dracu’ îi evaluează, că mulți dintre ei sunt analfabeți, abia dacă știu să-și scrie numele. Dar ca acest ministru n-am mai fost până acum. În loc să luăm din modelul finlandez tot ce-i mai bun, adică să se învețe doar ce-i necesar + ore practice raportate la abilitățile și înclinațiile elevilor, ex: desen, arta, dans, etc. De teme nu mai vorbim, toată după-amiaza și weekend-ul e ocupat, că nu mai rămâne timp. Dar aste e, trist dar adevărat.

    • Modelul finlandez al lui Szekely sibianul?
      Care încearcă să finanțeze școlile private și firmele de casă cu orice preț?
      Așa se numește acum privatizarea mascată a educației…. externalizare.

      Cum se face că in cel mai restrictiv sistem (totul e înregistrat, filmat, se dau concursuri anual) se lovește zilnic si se arată doar problemele.
      Sistemul are 300.000 de dascăli dar se înfierează obsesiv 30-40 care au încălcat regulamentul intr-un an.
      Transformam orice excepție in regulă.

      Tâmpeniile debitate de ministru si camarila lui le numim reforme…
      Sistemul preuniversitar este asediat ca la Mariopol in timp ce universitățile colcăie de plagiatori, sinecuri si partizanat politic.

      Vin alegerile curând!
      Poporul român nu e prost, doar rabdă mai mult!

    • @Cetatean, daca lumea exagereaza aratand cu degetul catre acele 30-40 de exceptii care incalca regulamentul intr-un an, hai sa punem cazul altfel:

      Cate cadre didactice au fost date afara din invatamant in ultimii 5 ani, pe motiv de incompetenta, dat fiind ca statistic este imposibil sa fie 100% virtuosi?! Daca n-ai macar un 1% pe an (sa nu zic 3%, cum ar fi rezonabil), se cheama ca e un karaoke, corect?

      Deci, cate cadre didactice au avut desfacut contractul de munca pe motiv de incompetenta?! Sau recunosti si tu ca e karaoke?

  12. Adică partenerii voștri de împărțit banii, ce tupeu, totul trebuie facut transparent, cu licitații sau alte mecanisme conform legii, nu favoritisme pentru împărțirea banilor. Când o să faceti ceva pe banii vostri, atunci sa alegeti voi pe cine va place…