G4Media.ro

Ministrul bulgar al Energiei se aşteaptă ca centrala nucleară de la Kozlodui…

Foto: Dnevnik

Ministrul bulgar al Energiei se aşteaptă ca centrala nucleară de la Kozlodui să utilizeze combustibil non-rusesc după 2024

Unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare de la Kozlodui (Bulgaria) ar urma să facă trecerea la un combustibil non-rusesc după 2024, a declarat duminică ministrul bulgar al Energiei, Alexander Nikolov, citat de Agerpres.

Nikolov a fost întrebat dacă Bulgaria are o sursă alternativă de aprovizionare cu combustibil nuclear, în situaţia în care Rusia pune capăt livrărilor. Nikolov a spus că există un furnizor alternativ şi finalizarea aranjamentelor necesare este doar o chestiune de timp, dar a refuzat să dezvăluie numele companiei sau ţara de origine pe motiv că dezvăluirea acestor informaţii ar putea aduce prejudicii interesului public.

„Nu cred că este nevoie să răspândim panică în rândul opiniei publice. Sistemul energetic este stabil, iar companiile din energie pot face faţă oricărui scenariu. Nu vreau să creez panică în rândul oamenilor”, a spus Alexander Nikolov.

În data de 4 februarie 2021, centrala nucleară de la Kozlodui şi firma Westinghouse Electric Sweden au semnat un contract pentru analizarea siguranţei certificării şi implementarea de combustibil alternativ la Unitatea 5 a centralei de la Kozlodui. Acest contract transpune în realitate programul centralei nucleară de la Kozlodui de a diversifica furnizorii de combustibil nuclear pentru Unităţile 5 şi 6.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...