G4Media.ro

Ministrul Apărării: Teoretic, nu este exclus ca Putin să folosească o armă…

Ministrul Apărării: Teoretic, nu este exclus ca Putin să folosească o armă nucleară tactică. Mi-ar plăcea să cred că nu se va întâmpla. România nu se teme de un atac

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, că România nu se teme că va fi atacată, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, însă sunt avute în vedere toate scenariile, iar folosirea armelor nucleare nu poate fi exclusă „teoretic”, dar i-ar plăcea să creadă că aşa ceva nu se va întâmpla, relatează News.ro.

„România nu se teme de un atac. În schimb, orice stat serios, aflându-se în zona geografică în care ne aflăm noi şi fiind în proximitatea unei zone de conflict, trebuie să fie pregătit pentru o astfel de situaţie, iar domeniu militar este un domeniu care operează cu variante. Să nu uităm, contextul este invadarea de către Rusia lui Putin a unui stat suveran, încălcând dreptul internaţional. O invadare neprovocată, profund ilegală, care generează automat reacţii. Sunt sigur că la nivelul la nivelul decidenţilor militari, al celor care elaborează felul în care un stat sau altul se poziţionează faţă de o situaţie sau alta, există variante luate în discuţie şi care fac şi obiectul preocupărilor pe care le au în mod obişnuit. Cu asta se ocupă, de fapt armata: să asigure faptul că o ţară, populaţia unei ţări, îşi poate desfăşura activitatea în condiţii de normalitate”, a declarat Angel Tîlvăr, joi la Antena 3.

Întrebat dacă este exclusa ca Vladimir Putin să folosească arma nucleară tactică, ministrul Apărării a răspuns: Unul din elementele care i se poate asocia (lui Vladimir Putin – n.r.) este impredictibilitatea. Deci, nu ştiu dacă există probabilitatea. Din punct de vedere teoretic, posibilităţile nu sunt excluse. Au fost evocate şi de experţi în analiza militară, şi de oficiali de rang înalt. Mi-ar plăcea să cred că nu o să se întâmple aşa ceva”.

„Cred că decizia de a face pace aparţine la acest moment Ucrainei”, a adăugat Tîlvăr.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Decizia de a face pace aparține Rusiei. Doar retragandu-se in granițele sale de drept internațional Rusia va face pace. Ucraina se apără.

 2. Altu care isi da cu parerea , toti doctorantii din Politichie sunt destepti …. habar nu are pe ce lume traieste individul …viseaza bombe atomice ..are impresia ca e o jucarie

 3. Ce d.racu vorbește și i.diotul asta?!

 4. Teoretic…. ministrul apararii nu exista! 😶

 5. In final a declarat exact ce a declarat Dancu inainte de a fi demis ! Fiintei Nelocuite i s-a tradus ?
  In ce fel o crede saracul dottore, ca decizia de pace depinde de Ucraina ?!
  Cum sa nu te temi de o agresiune a Rusiei cand ”ostilitatile” sunt conduse de un dement ?!!
  Singura, dar singura oarecare liniste e furnizata -pentru mine- nu de armata romana ci de NATO ! Oricat de mult, putin, de bine, de rau or sa o poata face !! Armata romana e decredibilizata grav prin acest impostor caruia ar trebui macar sa i se interzica sa vorbeasca…….