G4Media.ro

Ministrul Apărării, mesaj pentru militari: Sprijiniți instituțiile, protejați-vă țara!/ Pentru civili: Singura…

Ministrul Apărării, mesaj pentru militari: Sprijiniți instituțiile, protejați-vă țara!/ Pentru civili: Singura strategie eficientă este să stați acasă

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a transmis, luni seară, un mesaj atât militarilor activi și în rezervă, cât și populației civile, spunând că, în toate momentele de cumpănă, populația, alături de Armată și instituții, a reușit să depășească obstacolele de orice fel.

Ciucă a transmis, printr-un mesaj video, că singura strategie eficientă de luptă împotriva răspândirii coronavirusului este ca oamenii să stea în case, să evite întâlnirile cu alte persoane și să se protejeze.

Ministrul Apărării le-a transmis militarilor să sprijine în continuare instituțiile statului în lupta pentru oprirea crizei coronavirusului și să își protejeze țara.

Mesajul integral al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă

Doresc să transmit acest mesaj atât militarilor activi și în rezervă cât și populației. Indiferent de regiunea țării unde vă desfășurați activitatea profesională ori unde locuiți, chiar dacă sunteți în afara granițelor țării, trebuie să fim uniți în acestă perioadă dificilă atât pentru populație cât și pentru autoritățile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României.

De-a lungul istoriei, poporul român laolaltă cu Armata și instituțiile statului a depășit toate momentele de cumpănă.

Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac. Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor: fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO.

Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care și-a dovedit eficiența, este să stați acasă, să evitați cât se poate de mult apropierea de alte persoane și mai ales… să vă protejați. De fiecare dată când reveniți acasă sau vă întâlniți cu prietenii și cunoscuții, nu dați mâna și nu vă îmbrățișați. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când aveți ocazia, cât mai des și obligatoriu de fiecare dată când reveniți acasă.

Fac un apel către militarii Armatei României. Sunteți pregătiți pentru a acționa atunci când țara are nevoie de voi. Sunteți bravi, profesioniști, dedicați poporului român! Sprijiniți în continuare autoritățile în această luptă inegală cu un inamic nevăzut. Protejați-vă pe voi, protejați-vă familiile, protejați țara!

Dragi români,
respectați sfaturile autorităților, nu acceptați decât informații din surse sigure și, din nou, vă rog să stați în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat. Dacă nu avem o urgentă, nu văd un motiv să ieșiți din casă.

Trebuie să ne protejăm nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toți cei din jurul nostru. Ce este sigur, așa cum observăm deja în alte țări, dacă nu sunt respectate sfaturile autorităților își pierd viața sute de persoane.

Știu că nu este ușor, dar împreună vom depăși acestă perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria.
Doar uniți, respectând măsurile impuse de autorități, vom învinge acest inamic nevăzut.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Stati acasa pana nu ne enervam si va calcam in picioare cu bocancii nostri lustruiti…

  • Armata e cu noi, ne va salva ..
   Atata BS numai la noi poti sa auzi.

  • Marsh la coteț, postaci rusofili! Astea-s ultimele voastre guițături online ! În curând nu o sa mai primiti ruble, așa că faceți un bine tuturor și nu mai postați lucruri ce se pot încadra la „fake news”. Nu de alta, dar se pedepsește cu închisoare!

  • Ia treci bai pizdonacule si plictiseste-mi si mie strula.
   Da cred ca strula mea fiind mai destepta decat tine se plictiseste numai daca te vede.

  • Cu poporul asta tampit nu poti sa vi cu apeluri si recomandari, scoateti armata si puneti in aplicare ordonanta militara schimbata.Militienii nu sant in stare sa aplice ordonanta.

  • E parte din tactica guvernului. Putin cate putin pana la carantina totala. Ne pregatesc psihic incet pana vom inghiti galusca amara fara sa cracnim. Nu au outze sa o faca dintr-o data ca lumea. Sa zica: de azi 14 zile stam toti acasa, oricine iese are ceva f.f.f.f. important. Dar sa fie 14 zile nu 14+14+14 la nesfarsit.

 2. Numai din coloneii si generalii promovati pentru servicii deosebite aduse patriei faci macar vreo 2 batalioane. Buba e care-i sefu ca toti partaie de tot felul de medalii si barete luate la barul din colt. Eu zic sa bagati si trupele blindate la inaintare sa vada tot romanul ce specialisti avem in pusul senilelor la loc din 100 in 100 de metri. In special aia de la Pitesti s-au antrenat o viata pentru asta.

 3. Acum ne-am liniștit.
  Tov. Ciucă ne-a spus că ne putem baza pe armată.
  Dacă pensionari vor ceva zarzavaturi sau medicamente vin blindate să-i mâne la strungă.
  Acum aflarăm de ce Dl Orban a păstrat pensiile speciale pentru vitejii cu baston sau alte instrumente.
  Acum vreo 30 de ani au făcut cam la fel dar au eșuat.
  De plăti însă nu au prea .

 4. O iesire penibila cu un mesaj total nepotrivit pt situatia actuala . Si-a facut un deserviciu pt ca a intrat in cocina asta

 5. Un ultim apel la bunu simt din partea ministrului Ciuca, dar nu ai cu cine sa vorbesti.Pe o parte din poulimea Romaniei , ii doare in cur toate ordonantele.Nu mai ezitati,iesiti in forta,asa cum face Franta,Italia,Spania.

 6. Buna seara!”Ministrul meu”!A facut o recomandare ca tot „guvernul meu”!Sunt plini de gingășie acesti ministrii!!!Un general în sprijinul unui caporal????Trebuiau închise mall-urile și celelalte magazine din data de 16.03.!!!!Nu mai avea nimeni de ce sa se plimbe!Clinicile private de sanatate trebuiau rechizitionate și puse la dispoziție!!!Ei fac bani cu teste supraevaluate și se rechizitioneaza hoteluri pentru carantină!!Taximetriștii trebuiau să stea acasă și autobuzele trase pe dreapta!Trebuiau achiziționate dubite de transport pentru cei care asigură producția alimentara a poporului!!!Administrațiile locale trebuiau închise,păstrate doar grupe operative!!!La revoluție s-a inchis tot și,populația a stat ascunsă în beciuri de teama sa nu le treacă glonțul pe la ureche!!!Acum,glonțul este invizibil și,generația de „soimii patriei”nu vrea să se mai joace în casă…cică au DREPTURI!!Se pare ca vreti pe patinoar în Madrid!!!!

 7. Bună seara!Tot recomandări!!!Un general sprijină un caporal care,ce să vezi a mai fost si inspector de daune!!!Poate ne spune domn inspector de ce firmele de asigurări nu vor să asigure pentru pandemie??De ce în România asigură doar anumite servicii și,când te lovești de diverse situatii îți comunica faptul că nu ai plătit franciza sau pandemia nu este inclusa in asigurarea de afacere sau de bunuri!!!Totodată,când faci doar recomandări cum să ai credibilitate???Trebuiau să închidă mall-urile odată cu horeca!Clinicile particulare trebuiau rechizitionate din data de 16!!,nu hotelurile!!!Ei fac specula cu teste și încasări pentru analize care pun oameni în circulație când ar trebui să stea acasă!!!Personalul clinicilor trebuiau să fie în prima linie,nu rezidenții,studenții și elevii!!Trebuia stopat transportul în comun și taximetria și,puse la dispozitia producătorilor alimentari dubite de transport cu 7 locuri!!La revoluție,oamenii au stat închiși o lună prin subsoluri de frica sa nu le treacă glonțul pe la urechi iar acum,faptul că glonțul este invizibil și generația de soimii patriei nu vrea să se mai joace în casă, pentru că au DREPTURI și primesc recomandări,îi face pe mulți să creadă ca”nu este dracul atât de negru!”Treziti-vă!!!!Si „guvernul meu si romanii mei!”Iar generalul sa demonstreze ca este general!!!Nu doar un „politruc”ca altii!!!

 8. Domnule ministru,
  Cum se numeste atitudinea omului care dupa ce te loveste in cap pe la spate, vine si te mangaie pe crestet? Parca se numeste ipocrizie, nu-i asa?
  In 2015, cand un om a inlocuit cu ce a vrut el o lege, legea 223, publicata in M. Of, lege care trebuia sa stea la baza stabilirii pensiilor „rezervistilor” din 2016 incoace, d-vstra indeplineati cea mai inalta functie din armata Romaniei.
  Nu ati facut nimic. Armata si astazi calculeaza pensiile „rezervistilor” conform unui text facut de Ciolos si nu a unei legi emise de Parlamentul Romaniei – in vigoare din 1 ian. 2016 .
  In 2017 cand „eroina PRM-PSD-ista de la Craiova” a blocat actualizarea pensiilor „rezervistilor” v-ati „tarat pe fund” iarasi. Nu ati zis sau facut nimic.
  Eu sunt” rezervist” Astazi ma mangaiati pe crestet, grijului de la Ministerul Apararii Nationale. Sa nu fac gripa. Multumesc, dar nu-i nevoie. Cunoastem.
  Dar este bine sa reveniti domnule, faceti o erata, scoateti din Mesajul cald si incurajator referirea ( ce, in ce ma priveste, are din plin calitatea de care am vorbit mai sus) la „rezervisti” Referiti-va eventual la „unii rezervisti” Ca din partea mea a „rezervistului”, lovit in cap pe la spate, din 2015 incoace nu aveti mai mult de NS

 9. Lucrez in Germania la infecțioase. Le doresc celor care fac mișto să stea numai 3 minute fără aparate. Toți cu corona au aceia stare. Sticla sparta in plămâni. Lăsați să si facă treaba. Că sar putea si voi s-o pățiți. Bătrânii o termina repede. Dar voi vă veți chinui f. mult. Pe aparate sunt tineri. Să nu vedeți cum se trăiește sau se moare cu ea. Nici eu nu am crezut in corona, pana nu au începu să se interneze.

 10. Domnule bonzacu, aici e vorba de corona, nu de pomeni. La 49 de ani am plecat să muncesc in spital in berlin, fără să stiu germana. Sunt de 9 ani aici. Muncesc si mă descurc. 38 de ani de munca. Si pana la67 măi este. Voi tablagii din armata si politie la45 de ani,iesiti la pensie, si una buna. Ce zici de pensiile celor ce muncesc. Vina statului că a încurajat trântori. Tia crescut burta si nu măi poți alerga, dute in construcție pana la67ani. Fii pe subiect când scrii. Ok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.