G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Pentru unul dintre bărbații arși în incendiul de la stația…

Ministerul Sănătății: Pentru unul dintre bărbații arși în incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere a fost primit acceptul pentru transfer în Belgia, iar pentru al doilea s-a primit accept de la AKH Viena

UPDATE: Ministerul Sănătății anunță că s-a primit acceptul pentru transferul la AKH Viena a celui de-al doilea bărbat rănit grav.

Comunicatul ministerului:

Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Menționăm că, așa cum Ministerul Sănătății a anunțat anterior, pentru unul dintre pacienți, Departamenul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU – MAI) a obținut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU – MAI.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății anunță că pentru unul dintre bărbații arși în incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere din Prahova a fost primit acceptul pentru transfer în Belgia, iar pentru al doilea se așteaptă un răspuns de la AKH Viena.

Cei doi bărbați, de 59 și 53 de ani, au suferit arsuri grave pe 60-70% din suprafața corpului și au aursuri și ale căilor aeriene superioare.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Conducerea Ministerului Sănătății a fost informată în această dimineață de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienți cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inotești, județul Prahova.

Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploiești, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătații 2063/2020 în vederea transferului în străinătate.

Conform informațiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arși din Europa și a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informații primite de la COSU, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Citește și

ISU Prahova: Incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere a izbucnit cel mai probabil de la un aparat de sudură

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sa va fie rusine..
  Dupa 5(CINCI!) ANI de la TRAGEDIA de la Colectiv Romania NU are inca pus la punct un Centru de mari Arsi, asa cum ati promis…Arafatule, esti ZERO!
  La 5 ANI de la Colectiv NU s-a schimbat nimic in privinta tratamentului Marilor Arsi…. rusine!

  • Si in rest, ce s-a schimbat? Sistemul sanitar e la pamant, dupa COLECTIV si incepand cu pandemia, bugetul sistemului sanitar a fost furat pana la ultimul leu, CORUPTIA a facut victime si nimeni din cei vinovati nu sunt pedepsiti!!!

  • Rusine pentru pesedistii tai, ei au guvernat in perioada aceasta. Un spital de arsi nu se poate pune pe picioare intr-un an, constructia trebuie sa fie noua.

  • @lili: asa, asa, aud din Octombrie 2019 de cand PNL e la guvernare, ca PNLeii NU mai pot dormi de grija Spitalului pentru MARI ARSI?!
   Vasilica Catu chiar ne-a asigurat ca are ca prioritate a prioritatilor un Spital pentru MARI ARSI, asa e, nu?!
   Alaturi de cele 10(ZECE!) Spitale, inclusiv maternitati ce vor fi CONSTRUITE, adica de cele 10 Spitale noi noute!!!!
   In plus, de 30 de ani la guvernare au fost si din PSD si PNL si din UDMR iar Minsitri la Sanatate au fost in astia 30 de ani, altii decat de la PSD:
   – Eugen Nicoleascu- PDL, actual PNL: 2007-2008 si 2012-2014
   – Mircea Cinteza – PNL – 2004-2005
   – Cseke Attila UDMR -2009 – 2011, Ritli Ladislau -UDMT- 2011 – 2012
   – Achimas cadariu -2015-2016(in guv. Ciolos!)
   – Raed Arafat – 2012
   – Vlad Voiculescu 2016-2017
   – Hajdu Gabor – UDMR-1998-1999

   Astia ce au FACUT in cei aproape 15 ani, adica jumate din cei 30 cat NU au fost din PSD?!
   NIMIC!
   NIMIC a ramas in urma fiecarui Minsitru al Sanatatii, fix ca la Minsiterul Educatiei: NIMIC!
   NIMIC la toate MInsiterele in 30 de ANI, in timp ce politrucii, TOTI, si-au FACUT averi uriase!
   TOTI!!
   L-a preocupat cumva vreodata sa avem 1 Centru pentru MARI ARSI pe Vlad Voiculescu venit imediat ca Minsitru al Sanatatii dupa Colectiv, l-ati auzit dupa plecarea guv Ciolos pe Voiculescu sau pe alt politruc sa puna problema unui Spital pentru Mari Arsi?!?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.