G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Este foarte puțin probabil ca pacientul din Bacău să fie…

Ministerul Sănătății: Este foarte puțin probabil ca pacientul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că „este foarte puțin probabil” ca pacientul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus, pentru că acesta a călătorit într-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție, iar de la sosirea în România, în urmă cu 8 zile, a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.

Un tânar de 24 de ani, care studiază în China și s-a întors la Bacău în urmă cu 8 zile, este suspect de coronavirus, au precizat anterior reprezentanții Spitalului de Urgență Bacău. El urma să fie transportat la Institutul „Matei Balș” din București, principalul centru desemnat pentru identificarea și tratarea eventualelor infecții cu coronavirus.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Referitor la situația pacientului cu suspiciune de infecție cu noul Coronavirus de la BACAU
Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități.
A sosit în țară în urmă cu 8 zile.
Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus.
La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.
Simptomatologia a fost redusă și neelocventă.
În cursul acestei seri pacientul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, evaluat și diagnosticat clinic și biologic.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Da si cand o sa apara la noi! La ce greuceni avem…

 2. Desigur, probabilitatea este mica.
  Dar si intuitia imi spune ca nu au kit-uri de analize in Romania si spitalele pot eșua in a diagnostica corect pacienții infectați cu coronavirus.

  Scanerele termale sunt apa de ploaie sau strategie de calmat populația, pentru ca virusul se extinde si înainte ca persoana infectata sa prezinte simptome.
  Franța a spus ca au depistat 4 bolnavi, dar nu pentru ca-s mai ghinioniști probabilistic, ci pentru ca ei au kit-uri de testare si alte tari nu.

 3. Desigur, probabilitatea este mica.
  Dar si intuitia imi spune ca nu au kit-uri de analize in Romania si spitalele pot eșua in a diagnostica corect pacienții infectați cu coronavirus.

  Scanerele termale sunt apa de ploaie sau strategie de calmat populația, pentru ca virusul se extinde si înainte ca persoana infectata sa prezinte simptome.
  Franța a spus ca au depistat 4 bolnavi, dar nu pentru ca-s mai ghinioniști probabilistic, ci pentru ca ea are kit-uri de testare si alte tari nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.