G4Media.ro

Ministerul Sănătății elimină plafonul maxim al alocației de hrană din spitale. Nivelul…

Ministerul Sănătății elimină plafonul maxim al alocației de hrană din spitale. Nivelul acesteia va fi stabilit de conducerile spitalelor și nu va putea fi mai mic de 16 lei

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care elimină plafonul maxim al alocației de hrană din spitale. În schimb, va fi stabilit un nivel minim de 16 lei.

Prevederile proiectului de HG:

Nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice se stabilește de către conducătorul unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație.

Nivelul minim al alocaţiilor de hrană este de 16 lei/ zi /pacient.

În plus, unitățile sanitare au obligația de a afișa pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană, precum și de a transmite aceste informații Ministerului Sănătății.

Proiectul mai stabilește că persoanele diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu, beneficiază de o indemnizaţie lunară de hrană în cuantum de 16 lei/zi pentru adulți și de 15 lei/zi pentru copii.

De asemenea, pentru asigurarea unei alimentaţii corespunzătoare pentru persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, atât pentru bolnavii internaţi şi instituţionalizaţi, cât şi pentru cei din ambulatoriu, care să asigure eficienţă în tratamentul cu medicamente antiretrovirale, se acordă indemnizaţii lunare de hrană, în cuantum de 16 lei /zi pentru adulți și în cuantum de 15 lei/zi pentru copii.

În prezent, nivelul alocațiilor de hrană din spitale este prevăzut într-o hotărâre de Guvern din anul 2008. Aceasta prevede un plafon maxim între 5 și 20 de lei pe zi.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Contează și numărul de Lei pentru o masă dar și greutatea Leului.

  Spre exemplu, același număr de Lei va performa cu rezultate drastic diferite în cantina Parlamentului spre deosebire de un spital județean

 2. Dar, vor veni ministrul finanțelor și Cîțu și vor spune că nu se aprobă proiectul pentru că nu există sursă bugetară și le dă deficitul peste cap.

  • Și??? PSD-ul când a mărit salariile le-a dat bani?
   NU, AU LUAT DE LA HRANĂ, MEDICAMENTE, INSTRUMENTAR…

 3. Bani mai multi din care se poate fura mai mult . Pentru burtile celor ce lucreaza in spitale . Isi imagineaza cineva ca managerii de spital si medicii platesc pentru faptul ca maninca mincare gatita in bucataria spitalelor ?! Ca sa nu mai spun ca bucataresele sint foarte slabe si pleaca acasa dupa program fara vreo traista in miini ….

 4. Au vazut ca se poate la Baia Mare si au decis sa mai faca un ban „cinstit” si altii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.