G4Media.ro

Ministerul Justiției, detalii despre procedura de avizare a programului „Anghel Saligny”: Proiectul…

Ministerul Justiției, detalii despre procedura de avizare a programului „Anghel Saligny”: Proiectul nu se află momentan în original la minister pentru că încă nu au fost parcurși toți pașii legali

Ministerul Justiției a făcut miercuri precizări oficiale în legătură cu stadiul proiectului privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” (PNDL 3) și a transmis că actul normativ în original nu se află momentan la minister, fiindcă încă nu au fost parcurși pașii legali cu respectarea condițiilor prevăzute de HG 561/2009 privind elaborarea și avizarea actelor normative.

„De asemenea, nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru a fi invocat un „aviz tacit” al Ministerului Justiției. Ministerul Justiției va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale”, a transmis Ministerul Justiției.

Instituția mai precizează că, potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, „proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiției și Libertăților Cetățenești în original, împreună cu o copie, numai după obținerea tuturor avizelor autorităților publice interesate în aplicare. Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalității, încheind operațiunile din etapa de avizare”.

Termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original.

Context

Anterior acestor precizări oficiale, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că nu avea cum să dea un aviz pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original, menţionând că acest aviz nu trebuie privit ca un instrument politic şi „orice presiuni” asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei sau asupra ministrului Justiţiei „nu pot fi făcute”.

Premierul Florin Cîţu a susţinut miercuri că procedurile de avizare pentru Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” au fost respectate, dar nu a fost adoptat pentru că era un aviz de la Ministerul de Finanţe cu observaţii. Întrebat dacă va fi aprobat acest proiect cu riscul ca USR PLUS să iasă de la guvernare, premierul a răspuns: „Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele şi procedurile îndeplinite, trece”.

Programul Anghel Saligny, promis de Cîțu în plină campanie electorală internă în PNL, prevede cheltuirea a 50 de miliarde de lei în următorii 6 ani pentru mici proiecte de infrastructură în teritoriu.

Avizarea proiectului a creat miercuri un scandal în interiorul guvernului, deoarece USR-PLUS respinge proiectul propus de Cîțu, motivând că preia toate erorile din vechiul PNDL – programul prin care Liviu Dragnea a controlat PSD.

Citește și: 

LIVE Criză deschisă în guvern din cauza programului de 50 de miliarde lei pentru baronii locali / Barna și Cioloș anunță oficial posibilitatea ruperii coaliției de guvernare / Premierul Cîțu continuă cu proiectul PNDL 3

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Justiției

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Da’ ce, operatorul de la Monitorul Oficial vede originalul? Scrie ce-i spune șefu.
    Asa merge treaba in romania: faci cum spune șefu’!