G4Media.ro

Ministerul Finanțelor recunoaște că a plătit doar 60% din salariile bugetarilor și…

Ministerul Finanțelor recunoaște că a plătit doar 60% din salariile bugetarilor și dă vina pe probleme la sistemele infomatice. ”Avem fonduri necesare pentru plata tuturor salariilor”

Ministerul Finanțelor recunoaște într-un comunicat de presă că nu a plătit toate salariile bugetarilor la timp, așa cum a anunțat Economedia în premieră vineri seară. Ministerul Finanțelor anunță sâmbătă că a plătit doar 60% din salarii și susține că întârzierea e provocată de probleme la sistemele informatice.

Ministerul condus de Adrian Câciu (PSD) arată că are fondurile necesare pentru plata tuturor salariilor, iar banii vor fi virați luni, 16 mai.

Angajați din mai multe instituții de stat nu și-au primit salariile vineri. Surse guvernamentale de la nivel înalt au confirmat această situație pentru Economedia, dar susțin că restul plăților vor fi făcute luni. „Azi trebuia să intre banii la mai multe instituții publice, inclusiv la noi. Nu au intrat. Trezoreria nu a alimentat conturile la băncile comerciale. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată”, a spus o sursă pentru Economedia.

Comunicatul integral:

Ministerul Finanțelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar.

Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată.

Precizăm că 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operațiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 și 15 mai a.c.

Regretăm neajunsurile create și le dăm asigurări tuturor celor afectați că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncționalități tehnice să nu se mai repete. (Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa fi fost vreo nepoata? Sa fi fost vreo pila? Sa fi fost vreo cunostinta de-a sefului? Sa fi fost vreun Dorel?
  Nu vom sti niciodata cine a lasat cateva sute de mii de romani fara bani pe weekend…

  • Când se vor face concedieri? Chiar dacă vor fi greve 1 lună! Este bine să lucrezi ca un bugetar, nu te trimite în șomaj dacă vii la serviciu.
   Sper să vină la guvernare USR.

 2. Nici măcar când era Dăncilă la butoane nu s-a întâmplat așa ceva. Ce incompetenți!

 3. Au ajuns cu avem de toate și la salariile bugetatilor, lol…

 4. Mă distrează asta cu „nu mai sunt bani”ca si cand pe Meșterul Manole l-ar durea mana să testeze in calculator câți bani are nevoie! Sau să tipărească plastic!
  Dar cat timp nu echilibrezi salariile bugetivorilor, taxele pe muncă din privat, pensiile speciale, alte surse din care se fură, privații falimentează, taxele scad, asta creează nevoia de alte tipăriri, alți privați falimentează , alte taxe nu mai vin, până la înfrângerea finală! 😏

 5. „nu s.a mai întâmplat așa ceva niciodată”. Incepe sarabanda. Simt o ușoară senzație de 1997-1998 și după solicitările de ieri de reducere a cheltuielilor de la buget pare iminentă o nouă taiere de salarii in sistemul bugetar.

 6. N-au intrat banii din ultimul împrumut ?

  • Salariile bugetarilor sunt mari și trebuie reduse că sunt neperformanți. Cel mai mult trebuie reduse la șefi. Începând cu Președintele, parlamentul ,șefii județelor și continuând cu desființarea consiliilor de administrație , a institutelor de tăiat frunză la câini etc. Pilangii trebuie puși pe liber. Avem prea mulți bugetari! Dacă îi concediem pe aia care taie frunză la câini reducem birocrația la jumătate și facem rost de bani pentru pensionarii care, chiar au muncit pentru țara asta. Și de unde modă să primească bani pentru concedii? Mie nu mi-a plătit nimeni concediile! Fara

 7. Salariile bugetarilor sunt mari și trebuie reduse că sunt neperformanți. Cel mai mult trebuie reduse la șefi. Începând cu Președintele, parlamentul ,șefii județelor și continuând cu desființarea consiliilor de administrație , a institutelor de tăiat frunză la câini etc. Pilangii trebuie puși pe liber. Avem prea mulți bugetari! Dacă îi concediem pe aia care taie frunză la câini reducem birocrația la jumătate și facem rost de bani pentru pensionarii care, chiar au muncit pentru țara asta. Și de unde modă să primească bani pentru concedii? Mie nu mi-a plătit nimeni concediile! Fără sporuri! Fără pensii speciale! Astea reprezintă furt din banii publici. Cei care au aprobat așa ceva trebuie să răspundă în fața legii, că oricare alt infractor.

 8. Demisia prostovanului de la finanțe o așteptăm!
  Ei angajează in continuu pile și relații de partid și după nu sunt in stare sa- i plătească.
  Dacă nu plătesc la termen datoriile la ANAF , apar dobânzi și penalizări , dar ei au voie sa întârzie ca sunt motive obiective….