G4Media.ro

Ministerul Economiei a lansat o aplicație pentru ca operatorii economici să inventarieze…

Ministerul Economiei a lansat o aplicație pentru ca operatorii economici să inventarieze sumele achitate în avans pentru pachetele turistice

Ministerul Economiei a lansat o aplicație pentru ca operatorii economici să inventarieze sumele achitate în avans pentru pachetele turistice sau pentru serviciile turistice încă neexecutate.

Aplicația a fost implementantă prin Direcția Generală Turism și a devenit funcțională de miercuri, 22 aprilie. Ea poate fi accesată pe o platformă guvernamentală, la secțiunea Forumulare (Formulare operatori economici din turism).

„Așa cum am promis, astăzi a fost lansată aplicația prin intermediul căreia toate agențiile de turism și unitățile de cazare din România pot raporta totalitatea plăților făcute în avans, încasate de la clienți și, eventual, achitate către furnizori. Prin centralizarea acestor informații vom ști concret situația financiară a acestora, cu date actualizate la zi. Mai mult decât atât, pentru a avea o privire de ansamblu, ne-am propus să colectăm și informații referitoare la resursele umane. Aceste date ne vor permite să evalăm situația reală din piață, iar ulterior să propunem măsuri care pot sprijini industria ospitalității și turiștii”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si care e câștigul pentru mine, turist care si-a achitat integral excursia la o agenție ? E absolut necesară o aplicatie complementară care sa permita și persoanelor fizice care au achitat servicii turistice să se înscrie!