G4Media.ro

Ministerul Dezvoltării anunță, după dezvăluirile G4Media.ro, că a retras articolul din Codul…

Ministerul Dezvoltării anunță, după dezvăluirile G4Media.ro, că a retras articolul din Codul Administrativ care aruncă în aer sentințele de retrocedări ilegale

Ministerul Dezvoltării Regionale a transmis, miercuri, redacției G4Media.ro că un articol controversat din proiectul de Cod Administrativ, care apare pe site-ul ministerului  la secțiunea transparență decizională, nu se mai regăsește în text, fiind eliminat. ”Imediat ce procedura de consultare publică va fi finalizată, pe site-ul MDRAP va fi publicată forma finală a proiectului actului normativ”, se arată în precizarea ministerului condus de Daniel Suciu (foto).

Aceste precizări vin după ce G4Media.ro a dezvăluit, miercuri, cum 8 rânduri din proiectul de Cod Administrativ distrug sentințele de retrocedări ilegale: terenurile nu se mai întorc la stat, ci sunt atribuite direct actualilor proprietari iar onstrucțiile ridicate pe plajele Mării Negre, de pildă, scapă de demolare.

Redăm mai jos integral punctul de vedere transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale:

 • ”Textul la care faceţi referire şi care apare pe site-ul MDRAP la secţiunea „Transparenţă decizională” a suferit modificări în urma consultărilor publice şi nu se mai regăseşte în prezent în proiectul Codului Administrativ. Astfel, în urma procesului de consultare publică şi a discuţiilor cu ministerele avizatoare, acele articole au fost eliminate și, imediat ce procedura de consultare publică va fi finalizată, pe site-ul MDRAP va fi publicată forma finală a proiectului actului normativ.”

Context.

Proiectul de Cod Administrativ al Guvernului Dăncilă anihilează parțial efectele hotărârii judecătorești care constată ilegalitatea retrocedării, declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale și experți în drept. Potrivit unor modificări la Cod, care ar urma să fie promovate prin OUG, persoanele care dețin terenuri din retrocedări ilegale și care ar fi trebuit să le înapoieze statului primesc dreptul de a folosi aceste terenuri prin concesionare sau închiriere de la stat, dar fără licitație publică, ci prin atribuire directă.

Totodată, sunt protejați și proprietarii construcțiilor ridicate între timp pe aceste terenuri. Experții consultați de G4Media.ro susțin că modificările par scrise cu dedicație pentru dosarul retrocedărilor din Constanța, unde hectare întregi de plajă au fost retrocedate ilegal iar pe acestea s-au ridicat între timp construcții care acum nu vor mai putea fi demolate.

Prevederile referitoare la soarta terenurilor provenite din retrocedări sunt formulate extrem de clar, limpede și nu lasă loc interpretărilor.

Citește integral

Cele 8 rânduri din proiectul de Cod Administrativ care distrug sentințele de retrocedări ilegale: Terenurile nu se mai întorc la stat, ci sunt atribuite direct actualilor proprietari/ Construcțiile ridicate pe plajele Mării Negre scapă de demolare

Sursa Foto: Facebook/ Daniel Suciu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ia uite unde se ascundeau șobolanii? Și chiar în fruntea Ministerului Dezvoltării

 2. da, dar daca nu se prindea nimeni, trecea cu amendamentul hotzesc cu tot

  ai dracu PSDisti, sunt lichele pana in maduva oaselor

  oricum, le mai vin si alte idei de furt, nicio problema pentru un partid de hoti

 3. Un singur lucru ii intereseaza PENSIILE SPECIALE.doamne ce sobolani o tara intreaga are 1000 pensie si ei vor pensii speciale.

  • Ce legatura are cu articolul de fata mesajul tau? Nu este vorba de pensii speciale aici, ci de hotii la gasca de 37 de infractori, plus cei din psd-alde din frunte.
   Va zica, din cate mi-aduc aminte, se vantura ca astazi, maine, zilele-astea, acest cod administrativ se inghesuie psdeii sa-l treaca prin oug. Si ce aflam, chiar din gura idiotului de ministru al dezvoltarii? Aflam ca ”imediat ce procedura de consultare publică va fi finalizată”, vor publica ei si fac si dreg. Aha, adica voiau sa treaca prin oug acest cod cu dedicatie pentru hotii lor imputiti, cata vreme nici nu se incheiase aceasta consultare publica. FIR-ATI AI DRACULUI, PSD-ALDE!!

 4. Felicitari G4Media!
  Sa speram doar ca nu va reinvia sub un alt OUG (nu ca ar fii ceva nou).

  • G4Media ar merita mai multa sustinere din partea noastra. Multumim mult pentru mentinerea unei prese independente,

 5. mafia conduce!

  guzganul rozaliu, toti baietii retroicedatori.

  comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.

  au furat dupa 47. proprietatea „intregului popor”
  au furat dupa 89. si s-au facut ei propitari.

 6. Pe astia trebuie sa stai cu ochii ca pe butelie fie zi sau noapte. E incredibil cum gasesc ei sa fenteze si sa fure.

 7. ..cand stii si vezi ca au lasat intentionat sa intre in paragina atatea piete,depozite,parcuri,locuri de joaca,trotuare,din 90 pana-n 2000,iar apoi schimbi structura,organizarea si functionarea lor,ca nu mai ocrotesti sanatatea ,mediul inconjurator si echilibrul ecologic nu intereseaza ..nu poti sa accepti metoda oportunitatii in detrimentul legalitatii,nu trebuiesc eludate normele tehnice care din rea-credinta aduce atingere protectiei si sigurantei..vina apartine de la arh.-sef la seful comisiei de urbanism,de la toti cei ce-au eliberat autorizatii si avize pana la primar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.