G4Media.ro

Ministerul de externe de la Chișinău, răspuns pentru Lavrov: Moldova merge, ireversibil,…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ministerul de externe de la Chișinău, răspuns pentru Lavrov: Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană. Insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru

Autoritățile de la Chișinău au reacționat la declarațiile ministrului rus de externe la reuniunea ministeriale OSCE de la Skopje, transmite Radio Chișinău.

„Încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră”, a declarat, pe canalul de telegram #MAEIExplică, Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu, citat de Radio Chișinău.

„Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări”, a mai menționat acesta.

„Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru – clar și tranșant – va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru” a mai precizat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu

Context

Occidentul pregătește Republica Moldova pentru rolul de următoare victimă a războiului hibrid pe care țările occidentale l-au declanșat împotriva Rusiei, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe din ţările membre Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), transmite agenția TASS.

„Printre încercările eşuate de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE se numără memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Republica Moldova acum 20 de ani. NATO și UE Bruxelles-ul au tocat atunci fără menajamente documentul parafat deja de Chișinău și Tiraspolul, iar acum ucid și formatul „5+2″, ultimul lucru rămas din eforturile comune pentru reglementarea transnistreană” – a spus şeful diplomaţiei ruse.

„În esență, Republica Moldova este pregătită să devină următoarea victimă în războiul hibrid declanșat de Occident împotriva Rusiei” – a spus ministrul rus. Serghei Lavrov a subliniat că fiecare țară în care „emisarii occidentali, fundațiile și organizațiile neguvernamentale sunt acum active ar trebui să se pună pe gânduri”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...