G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Va fi dificil pentru Rusia să crească dimensiunea…

Sursa foto: Kremlin.ru

Ministerul britanic al Apărării: Va fi dificil pentru Rusia să crească dimensiunea armatei la 1,5 milioane de soldați

Serviciile de informații militare britanice, în actualizarea zilnică de pe Twitter a Ministerului britanic al Apărării, discută planurile anunțate la 17 ianuarie de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, de a mări dimensiunea forțelor armate și de a restabili unele dintre structurile organizaționale care existau în perioada sovietică, relatează BBC.

Șoigu a anunțat planurile de a crește dimensiunea armatei la un milion și jumătate de oameni în perioada 2023-2026. Aceasta reprezintă o creștere de 11% față de creșterea numărului de personal anunțată cu doar câteva luni în urmă (reamintim, aceasta este suma din care se calculează bugetul pentru indemnizația monetară a personalului militar, dar nu neapărat numărul real al forțelor armate) la 1,35 milioane.

Șoigu a anunțat, de asemenea, reînființarea districtelor militare Moscova și Leningrad, ceea ce, după cum subliniază armata britanică, înseamnă „o revenire parțială la organizarea forțelor din vestul Rusiei în perioada sovietică”. În Karelia, în apropiere de granița cu Finlanda, se intenționează crearea unui nou corp de armată.

„Planurile lui Șoigu semnalează faptul că este foarte probabil ca liderii ruși să evalueze că o amenințare militară non-nucleară sporită va persista timp de mai mulți ani dincolo de actualul război cu Ucraina. Cu toate acestea, este probabil ca Rusia să întâmpine dificultăți în ceea ce privește dotarea și echiparea acestei extinderi planificate”, scrie serviciul de informații militare britanic. Acest scepticism este împărtășit de mulți observatori independenți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. A aparut trollul drogaț de la AUR, Florin!

 2. Auzi bai Florin/Ruki, tu chiar crezi ca manipulezi pe cineva daca postezi pro putin?

  Tu chiar ai impresia ca prin aberatiile pe care le postezi, poti schimba opinia publica? Sau esti doar un schizofrenic, spalat pe neuron?

  Esti un papägal bai Florine/Riki, Romania este peste 87% pro USA , pro NATO si pro UE…..

  Daca-n panaramą aia de tara numita Rusia se traia bine, veneam noi la voi….te scremį degeaba, daca te mai si plateste cineva pentru asta inseamna ca e mai próst ca tine 👍🏼

 3. Pentru a putea fi mai bine ancorat in realitatile imediate trebuie spus cum Franta , Germania ,SUA ,Japonia , Coreea de sud si UE ,ca un intreg ,au dezvoltat in timp o harta a tuturor activitatilor nucleare rusesti si au pregatit din timp un raspuns in caz de nevoie .Se stie cu exactitate si locatia acestor bombe nucleare si modul prin care ele pot fi distruse (cele care inca pot fi activate ).Sa nu ne miram daca nu cumva Deveselu are tintele lui gata identificate si poate ar trebui luat in seama si zicerile lui Putin ce ne aratau cum focoasele conventionale (cele ce se presupun ca lovesc prin impact direct tintele in miscare ) pot fi inlocuite rapid .Micile incarcaturi nucleare acele mini lovituri tactice sunt insa mai greu de parat dar ele pot lovi doar in apropiere .Daca era altfel Rusia deja lovea cel putin o tara NATO. Faptul ca nu o face spune multe .Faptul ca mai intreg sistemul , de la Patriarh la fostul Sef de Stat vorbesc permanent de folosirea rachetelor Zircon la care sunt atasate lovituri nucleare ce pot lovi oriunde in lume ne face sa suspectam indoiala .Multe dintre facilitatile tehnologice militare , la virf ,ale rusilor nu pot functiona fara interventia tehnologiei germane .Va convinge sau nu omenirea Germania sa isi calce in picioare politica pacifista facuta de zeci de ani este alta mincare de peste .Totusi pina in luna mai vom afla .Daca Germania ofera tancuri Leopard 2 (de ce nu Leopard 7)Ucrainei atunci Germania iese din cutuma pacifista ce i-a adus atitea beneficii si se pozitioneaza total (Japonia va face imediat acelasi lucru) anti Rusia .Bariera este tocmai tancul Leopard .

  • O polologhie mai fara sens ca acesta insiruire de pareri personale, nu mi a fost dat sa citesc!!

  • Un comentariu pertinet si real 👏 👏👏

  • Nu-l baga in seama pe trollul pro rus platit de slugíle lui Putler din Romania….

   Riki este doar un excremente, un drogalau AURus 👍🏼

  • Cam mult rakhat ai mancat pentru o singura postare….

  • Au mai aparut doua lepre sovietice Parerea si nepriceputeanu, nume vechi de trolli AUR olaci 👍

  • Oameni de pe toată planeta, au crezut Biblia că fiind Cuvântul lui Dumnezeu și ca atare au decis să sărbătorească Crăciun Paști iar de la evenimentul venirii pe Pământ a Fiului Său – Nașterea lui Isus – au schimbat numărătoarea Erelor.

   N.B. În pasajul ce urmează se deduce că nu poate fi vb de Rusia – imperiu cu așa prosperitate, etc – nu Rusia excelând în toate, nu ea fiind crema în istoria noastră contemporană ci SUA este „crema”. (Mai mult decât atât, după ce se va întâmpla evenimentul citat, despre „domnul Roșului din fundul Miazănoaptei” este scris că va deveni „Căpetenia multor popoare” – Ezechiel 38, VT).

   Omenirea având tot mai multe evidențe că trăim vremuri apocaliptice, iată ce e scris că se va întâmpla:

   Apocalipsa Cap. 18
   După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; și pământul s-a luminat de slava lui. El a strigat cu glas tare și a zis: „A căzut, a căzut Babilonul cel mare! A ajuns un locaș al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate și urâte; pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei, și împărații pământului au curvit cu ea, și negustorii pământului s-au îmbogățit prin risipa desfătării ei.” Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieșiți din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți cu urgiile ei!
   Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit și au ajuns până în cer; și Dumnezeu Și-a adus aminte de nelegiuirile ei. Răsplătiți-i cum v-a răsplătit ea și întoarceți-i de două ori cât faptele ei. Turnați-i îndoit în potirul în care a amestecat ea! Pe cât s-a slăvit pe sine însăși și s-a desfătat în risipă, pe atât dați-i chin și tânguire! Pentru că zice în inima ei: „Șed ca împărăteasă, nu sunt văduvă și nu voi ști ce este tânguirea!”
   Tocmai pentru aceea, într-o singură zi vor veni urgiile ei: moartea, tânguirea și foametea. Și va fi arsă de tot în foc, pentru că Domnul Dumnezeu, care a judecat-o, este tare. Și împărații pământului, care au curvit și s-au dezmierdat în risipă cu ea, când vor vedea fumul arderii ei, o vor plânge și o vor boci. Ei vor sta departe, de frică să nu cadă în chinul ei, și vor zice: „Vai! Vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într-o clipă ți-a venit judecata!” –
   Negustorii pământului o plâng și o jelesc, pentru că nimeni nu le mai cumpără marfa:
   marfă de aur, de argint, de pietre scumpe, de mărgăritare, de in subțire, de purpură, de mătase și de stacojiu; nici feluritele lor soiuri de lemn de tiin, tot felul de vase de fildeș, tot felul de vase de lemn foarte scump, de aramă, de fier și de marmură;
   nici scorțișoara, nici mirodeniile, nici miroznele, nici mirul, nici tămâia, nici vinul, nici untdelemnul, nici făina bună de tot, nici grâul, nici boii, nici oile, nici caii, nici căruțele, nici robii, nici sufletele oamenilor.
   Și roadele atât de dorite sufletului tău s-au dus de la tine. Toate lucrurile alese, strălucite sunt pierdute pentru tine și nu le vei mai găsi. Cei ce fac negoț cu aceste lucruri, care s-au îmbogățit de pe urma ei, vor sta departe de ea, de frica chinului ei. Vor plânge, se vor tângui și vor zice: „Vai! Vai! Cetatea cea mare, care era îmbrăcată cu in foarte subțire, cu purpură și cu stacojiu, care era împodobită cu aur, cu pietre scumpe și cu mărgăritare! Atâtea bogății într-un ceas s-au prăpădit!” – Și toți cârmacii, toți cei ce merg cu corabia pe mare, marinarii și toți cei ce câștigă din mare stăteau departe; și, când au văzut fumul arderii ei, strigau: „Care cetate era ca cetatea cea mare?” Și își aruncau țărână în cap, plângeau, se tânguiau, țipau și ziceau: „Vai! Vai! Cetatea cea mare, al cărei belșug de scumpeturi a îmbogățit pe toți cei ce aveau corăbii pe mare, într-o clipă a fost prefăcută într-un pustiu!” […] Și nu se va mai auzi în tine nici sunet de lăute, nici cântece din instrumente, nici cântători din fluiere, nici cântători din trâmbițe; nu se va mai găsi la tine niciun meșter în vreun meșteșug oarecare. Nu se va mai auzi în tine vuietul morii. Lumina lămpii nu va mai lumina în tine și nu se va mai auzi în tine glasul mirelui și al miresei – pentru că negustorii tăi erau mai marii pământului, pentru că toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta”

 4. Avem un coment pertinent urmat……😂😂, nici nu stiu cum sa o denumesc, expresia frustrari in apogeul limitelor intelectuale, ceva de genu!! Poate un psihiatru ne poate ajuta!!
  Asa ceva……

  • Riki/Florin, lasa prizatul cocainei, fugi si dormi diseara aveti petrecere la AUR si trebuie sa-i dansezi lui Georgica Semeon in poalã👍🏼

  • Sa iti iei vaselina ca vrea garoiul anaľfabet Georgica sa iti rupa galeata 👍

  • Se lauda garoiul ca la ultima petrecere ii prizai cocaina direct de pe ciomag 👍

 5. Nici o noutate. Este evident ca va fi dificil pentru orice stat, cu atât mai mult pentru Rusia.

 6. in primul rand nu vor fi soldati, va fi carne de tun, rusii nu au nici un respect pt viata
  in al doilea rand, Ucraina va trebui alimentata cu niste arme care sa toace carne mai eficient

  • Bai Ardei, tu primul! Du-te tu pe post de carne de tun in Ucraina, pentru interesele americanilor! Se cauta iddi0ti utili la greu!

 7. Propaganda globalista!

 8. englezii isi bat pla dă betivii teroristi cu argumente solide…isi permit …au suficiente nucleare sa transforme k.kreamlinu in praf radioactiv…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😎😎😎😎😎😎😎😎

 9. Cam asa. Si Napoleon ca si astia acum, avea superioritate tehnologica si s-a dus pana la Moscova numai ca sa aiba de unde se intoarce. Si atunci erau 3 rusi morti la un francez mort. Pana a venit iarna, apoi 60% din marea armata a lui napoleon a murit de frig. Problema e ca Occidentul nu citeste istorie si nu invata din ea. Rusii pot sa aduca nu 1.5 milioane de soldati, ci 5 milioane asa la o incorporare mai serioasa.

 10. Spui MOD britanic si tragi apa :)))

  Astept momentul cand britii will put their money where their mouth is. Au tupeu?