G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Rusia a pierdut cel puțin patru avioane de…

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Ministerul britanic al Apărării: Rusia a pierdut cel puțin patru avioane de luptă în Ucraina în ultimele 10 zile / Unele s-ar fi rătăcit deasupra teritoriului ucrainean și au intrat în zone dense de apărare aeriană

Este foarte probabil ca Rusia să fi pierdut cel puțin patru avioane de luptă în Ucraina în ultimele 10 zile, ceea ce duce pierderile sale la aproximativ 55 de la începutul invaziei sale, a declarat luni armata britanică, într-o actualizare zilnică pe Twitter.

Există o posibilitate realistă ca această creștere a pierderilor să fie parțial rezultatul faptului că forțele aeriene rusești au acceptat un risc mai mare într-o mișcare de a oferi sprijin aerian apropiat forțelor terestre rusești aflate sub presiunea avansurilor ucrainene, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Conștientizarea situației de către piloții ruși este adesea slabă, a precizat acesta. „Există o posibilitate realistă ca unele avioane să se fi rătăcit deasupra teritoriului inamic și să fi intrat în zone mai dense de apărare aeriană, deoarece liniile de front s-au deplasat rapid”.

Lipsa continuă a superiorității aeriene a Rusiei rămâne unul dintre cei mai importanți factori care stau la baza fragilității concepției sale operaționale în Ucraina, mai susține Londra.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Eeeh face altele. Mare scofala sa faci avioane…
    Imprimante 3 D