G4Media.ro

Ministerul Afacerilor Externe elimină cerinţa de prezentare la ghișeu a fotocopiilor de…

Ministerul Afacerilor Externe elimină cerinţa de prezentare la ghișeu a fotocopiilor de documente pentru serviciile consulare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) elimină obligativitatea prezentării, la ghişeu, a fotocopiilor documentelor justificative în vederea prestării serviciului consular.

Solicitanţii de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghişeu, doar documentele în original, informează un comunicat de presă al MAE transmis, vineri, Agerpres.

În cazul în care pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora.

În vederea limitării deplasărilor la ghişee şi a reducerii timpilor de aşteptare pentru procesarea serviciilor consulare, MAE recomandă încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro.

Noua procedură vizează şi reducerea arhivei consulare în format letric şi păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

Potrivit MAE, demersul se înscrie „în linia proiectelor decise, asumate şi derulate, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vederea eficientizării activităţii consulare prin măsuri de digitalizare şi debirocratizare, având ca obiectiv facilitarea accesului cetăţenilor români la serviciile consulare şi îmbunătăţirea calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora”.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cine nu ia lasat pana acum sa renunta la fotocopii. Puteau de zeci de ani sa urmeze exemplu autoritatilor dni tarile de resedinta de foarte multi ani.Ministeri Afacerilo Externe si Ministerul Muncii ar trebui să hotărască dacă convențiile civile încheiate pentru persoanele care lucrează la misiunile diplomatice ale Romaniei, din sursa externa maschează un contract de munca prevazut de legislația romana în vigoare.
    Se invocă numai un ordin de ministru tinut la secret .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.