G4Media.ro

Militarii, solidari cu vârstnicii din Suceava și Argeș: ”Facem tot ce ține…

Militarii, solidari cu vârstnicii din Suceava și Argeș: ”Facem tot ce ține de noi să ajutăm oamenii.” Două mii de pachete cu produse alimentare și de igienă vor fi distribuite

O persoană care a dorit să rămână anonimă a donat 1000 de pachete cu produse alimentare și 1000 de pachete cu produse de igienă personală, care vor ajunge la vârstnicii din Suceava și Argeș cu ajutorul militarilor de la Batalionului 1 CIMIC, anunță Ministerul Apărării Naționale.

”Sperăm să trecem cu bine, noi facem tot posibilul să trecem cu bine, facem tot ce ține de noi să ajutăm oamenii, iar lucrurile să revină la normal cât mai repede”, precizează locotenentul Bogdan Apostol de la Bataloniul 1 CIMIC .

”Cred că psihic nu este nimeni pregătit să întâmpine dificultățile unei pandemii de o asemenea anvergură, însă trebuie să ne facem datoria, atât pentru noi, pentru sistem, cât și pentru populația afectată”, spune, la rândul său, locotenentul Roxana Manolache.

Comunicatul Ministerul Apărării Naționale:

”Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, vor distribui, în perioada 3-5 aprilie, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare și 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din județul Suceava și din localități greu accesibile din zona Dâmbovicioara, județul Argeș.

Prima oprire a militarilor, de astăzi, 3 aprilie, va fi în județul Argeș.

Produsele au fost oferite de un donator care a dorit să rămână anonim, iar activitatea de transport și distribuire a acestor produse se va face de militari din Batalionul 1 CIMIC București, în colaborare cu reprezentanții autorităților locale care au identificat și stabilit beneficiarii acestor forme de sprijin.”

Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil – military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre și specializată în domeniul cooperării civili – militari. Batalionul a fost înființat în anul 2001, iar în cei nouăsprezece ani de existență, militari din cadrul unității au participat la mai multe misiuni internaționale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan. Activităţile de tip CIMIC contribuie la realizarea şi dezvoltarea cadrului de cooperare între instituţia militară, autorităţi centrale şi locale şi populaţia civilă, iar misiunile principale includ coordonarea în vederea înlăturării efectelor produse în urma dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistenţă) autorităţilor civile, participarea în cadrul operaţiilor de sprijin al păcii și sprijinul activităţilor privind protecţia civilă.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: captură video Ministerul Apărării Naționale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Armata României este singura instituție onesta!
  Indiferent de situatie lupta pentru cetățenii săi.
  BV Mapn!
  BV Gen Ciuca!

 2. E musai necesara creșterea soldelor din Armata pentru ceea ce face acum!

 3. De ce sunt oamenii de acolo atat de saraci, dupa 20+ ani de PSD?

  Nu trebuia sa curga lapte si miere? Sau acelea sunt rezervate pentru lichelele de partid?

  • O fi aflat gigelul analfabet, trolll slujitor la mafia PRO-PSD, ”ce părere are mă-sa” de ăla care n-a ”scos-o” la timp și așa ”a ajuns el la vârsta asta”?

  • Iar începeți?! Nu v-ați saturat?!

 4. N-ați auzit ca se schimba toată paradigma?! Voi o țineți la fel, tot pe aia veche!

 5. Hai, mai spuneti ca au salarii mari, ca rezervistilor trebuie sa le fie impozitate pensiile. Hai, nu ma dezamagiti!
  Nu doresc nici celui mai mare dusman al meu (nu stiu sa am, dar sigur exista unu), ca in perioada asta, sa aiba nevoie de ajutor (Salvare, Politie, Armata)!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.