G4Media.ro

Mii de șoferi își petrec ziua de Crăciun în cabina camionului, așteptând…

Foto: Voluntari în Europa

Mii de șoferi își petrec ziua de Crăciun în cabina camionului, așteptând să traverseze Canalul Mânecii

Mii de șoferi de camioane care așteaptă să traverseze Canalul Mânecii spre Franța își petrec ziua de Crăciun în cabina vehicului. Sute de militari au fost desfășurați pentru a ajuta la deblocarea cozii de aproximativ 5.000 de camioane, care așteaptă pe Aeroportul Manston, transmite jurnalistul Petru Clej, pentru Radio France Internationale.

Traficul a început să se miște prin portul Dover, comitatul Kent din sud-estul Angliei, iar șoferii au voie să călătorească în condițiile în care testează negativ pentru Covid-19 înainte de a se urca într-un tren sau feribot.

Franța și-a închis frontiera după ce Marea Britanie a avertizat cu privire la o variantă cu răspândire rapidă a Coronavirus, dar a suspendat interdicția miercuri, cu condiția unui test negativ.

Publicitate electorală

Peste 700 de transportatori au primit aprobare pentru plecare de când Franța și-a redeschis frontiera. Dar aproximativ alți 5.000 rămân în imposibilitatea de a ajunge acasă și așteaptă pe aeroportul dezafectat Manston, pe o porțiune închisă a autostrăzii M20 și în Dover.

Pompierii francezi au sprijinit efortul de testare, iar un grup de medici polonezi a fost desfășurat joi în Marea Britanie pentru a ajuta la testarea șoferilor, a relatat site-ul de știri polonez TVN24.

Unii șoferi de camioane au petrecut deja aproape o săptămână blocați după închiderea frontierei duminică.

„Trebuie să rezolvăm situația din Kent, cauzată de impunerea bruscă de către guvernul francez a restricțiilor Covid, cât mai curând posibil”, a declarat ministrul transporturilor Grant Shapps.

„Știu că a fost greu pentru mulți șoferi care s-au adăpostit în cabine în această perioadă prețioasă a anului, dar îi asigur că facem tot posibilul să-i ducem acasă.”

Mâncare caldă și toalete

Guvernul a declarat că mai multe camionete au furnizat mâncare caldă și băuturi transportatorilor blocați la Manston, iar Consiliul Județean Kent și grupurile de voluntari au oferit băuturi răcoritoare celor blocați pe M20.

Șapte trenuri care transportau lăzi cu alimente pentru transportatori au părăsit Londra în ultimele 48 de ore, Armata Salvării distribuind aceste lăzi.

Există mai mult de 250 de toalete la Manston, cu alte 32 de toalete portabile adăugate la instalațiile existente deja de-a lungul M20.

Un purtător de cuvânt al Portului Dover a declarat că serviciile de feribot au funcționat pe tot parcursul nopții în ajunul Crăciunului și vor continua în ziua de Crăciun pentru a ajuta la ușurarea aglomerației.

„Cel mai liniștitor lucru este că mâncarea trece prin Manston și trebuie să le mulțumesc tuturor celor care s-au oferit voluntari să ajute”. a declarat la BBC Duncan Buchanan, de la Asociația pentru transportul rutier.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Bravo lor ca s-au organizat. Macron a fost sub orice critica la faza asta.

  2. Anglia, franta, 2 tari decazute… In pragul colapsului!