G4Media.ro

Mii de locuinţe din Marea Britanie, rămase fără electricitate după două furtuni…

sursa foto: Pixabay

Mii de locuinţe din Marea Britanie, rămase fără electricitate după două furtuni consecutive

Mii de locuinţe din Marea Britanie au rămas fără electricitate în urma a două furtuni consecutive care s-au abătut asupra acestei ţări pe parcursul weekendului trecut, informează DPA, citată de Agerpres.

Cea mai recentă dintre ele, furtuna Corrie, a generat vânturi care au atins duminică viteze de până la 145 de kilometri pe oră în Hebridele Exterioare, un arhipelag din nord-vestul Scoţiei.

Ea s-a format după furtuna Malik, care a doborât copaci, a avariat linii de electricitate şi a smuls acoperişurile mai multor case din nordul Angliei şi din Scoţia în timpul zilei de sâmbătă.

Potrivit autorităţilor locale, circa 37.000 de locuinţe din nordul Scoţiei au rămas fără electricitate după cele două furtuni, care s-au abătut asupra acestei zone la distanţă de 48 de ore una de cealaltă.

Luni dimineaţă, compania Northern Powergrid a anunţat că 7.000 de locuinţe erau în continuare lipsite de electricitate – 4.000 din cauza furtunii Malik şi 3.000 din cauza furtunii Corrie.

Compania a anunţat că va lucra în perioada următoare pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în comitatele Northumberland, Durham şi Tyne and Wear.

Reprezentanţii acestui furnizor se aşteaptă ca operaţiunile de restabilire a furnizării de energie electrică să se prelungească până marţi.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...