G4Media.ro

Mii de israelieni s-au adunat în stradă pentru a manifesta împotriva premierului…

Mii de israelieni s-au adunat în stradă pentru a manifesta împotriva premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei noului coronavirus

Mii de israelieni au ieşit din nou în stradă sâmbătă seara pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie şi de o proastă gestionare a pandemiei noului coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta, transmite AFP.

Au fost organizate demonstraţii în mai multe localităţi din Israel, în intersecţii sau pe poduri, iar protestatarii purtând măşti de protecţie au afişat pancarte în care l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale.

În Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale, potrivit presei locale.

Mai mulţi protestatari s-a adunat şi în faţa reşedinţei premierului Netanyahu din Ierusalim, pentru a-i cere demisia. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3.4% în luna februarie.

De mai multe săptămâni, protestatarii îşi strigă nemulţumirea faţă de premierul Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese.

Confruntat cu valul de nemulţumire al populaţiei, premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga” prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic”, susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale.

Sursa Foto: Captura video

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Au venit cu masti, cum trebuia, dar le dau jos ca sa bage tigarea? Haideti mai baieti, se poate mai bine. De acord, trebuie luptat impotriva coruptiei, dar lasati fumatul.

  2. Odata instalata coruptia in institutii, greu mai scapa de ea. Este ca boala instalata in corp.

  3. Bine că protesteaza, toată stima pentru lupta anticorupție.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.