G4Media.ro

Mii de date din registrele poliţiei din Marea Britanie au fost şterse…

Mii de date din registrele poliţiei din Marea Britanie au fost şterse dintr-o eroare tehnică/ Datele vizau evidenţa persoanelor arestate, cu informații legate de ADN şi amprente

Mii de date au fost şterse din sistemul central de calculatoare al poliţiei britanice din cauza unei erori informatice, a recunoscut vineri Ministerul de Interne, precizând că a fost o „problemă tehnică” şi că amploarea acesteia este în prezent investigată, relatează DPA, citată de Agerpres.

Cotidianul Times a relatat vineri că peste 150.000 de evidenţe despre persoane arestate, conţinând date legate de ADN şi amprente, au fost şterse.

Cu toate acestea, Home Office a precizat că nu au fost afectate decât date de la persoane care au fost eliberate şi pentru care nu au mai existat investigaţii suplimentare.

„Chestiunea tehnică legată de sistemul de calculatoare al poliţiei naţionale a fost rezolvată şi lucrăm împreună cu instituţiile partenere de aplicare a legii pentru a-i evalua impactul”, a explicat Ministerul de Interne.

„Chestiunea a fost legată de persoanele arestate şi eliberate şi în cazul cărora nu au mai fost iniţiate acţiuni. Nu au fost şterse alte date despre persoane condamnate sau periculoase. Nu mai pot fi şterse alte date”, a adăugat Home Office.

Conform Times, eroarea ar putea afecta cel puţin capacitatea poliţiei de a redeschide cazuri.

Partidul Laburist, de opoziţie, a cerut o declaraţie din partea ministrului de Interne, Priti Patel.

„Este o eroare de securitate extrem de gravă, care prezintă pericole mari pentru siguranţa cetăţenilor”, a spus ministrul de interne ‘din umbră’, Nick Thomas-Symonds.

„Incompetenţa acestui guvern haotic nu mai poate fi lăsată să pună oamenii în pericol, să lase liberi infractori şi să împiedice să se facă justiţie pentru victime”, a atras el atenţia.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu-i bai, la pot cere la Microsoft anytime! Cand am pierdut caseta cu nunta mi-au trimis o copie.

 2. „Priti Patel”…? Ce rezonanță saxonă are acest nume. Sau normandă?

  • Lamurire din wikipedia: Patel was born in London to a Ugandan-Indian family.
   Acum asa e corect politic, sa pui shefi cu origini cât mai îndepartate (vezi si primarul Londrei), care dau chix pentru ca-i saboteaza rasistii.

 3. Io nu-nțeleg o chestie: în Mareea asta Britanică, la asemenea nivel ridicat de importanță a datelor nu egzistă (sîc) copii de siguranță (backups) ?!

  Cred că și ultimul SRL are copii zilnice, dacă nu din oră-n-oră, la datele contabile și de gestiune. În caz de avarie, se pierd modificările făcute de la ultima salvare, nicidecum TOTUL!!

  … părerea mea…

  • Poate a fost greseala „intentionata”. Acum, invocand lipsa istoricului, pot filtra din nou, mai bine ce intra…

 4. Astia n-au auzirt de backup ? Orice firma prapadita mai face din cand in cand cate o copie de rezerva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.