G4Media.ro

Mihai Tudose: Guvernul liberal e părtaș cu Ungaria care vrea să șantajeze…

Mihai Tudose: Guvernul liberal e părtaș cu Ungaria care vrea să șantajeze Comisia Europeană prin impunerea proiectului dedicat minorităților naționale, „Minority Safepack”

Europarlamentar și vicepreședinte PSD, Mihai Tudose a spus, miercuri seara, în emisiune la B1TV, că românilor li se pregătește ceva urât, cu aportul Guvernului României, care e disperat să obțină sprijinul financiar din bugetul multianual al Uniunii Europene. E cunoscut faptul că Ungaria și Polonia au blocat în mai multe rânduri bugetul multianual al UE, pe considerentul că accesarea fondurilor nu trebuie condiționată de reguli privind „statul de drept”. Tudose afirmă că Ungaria s-ar fi arătat dispusă să renunțe la blocaj, cu condiția ca UE să aprobe controversatul proict „Minority Safepack”, inițiat de UDMR cu sprijinul Ungariei.

„Să vă spun ce este pe cale să ni se întâmple. Ungaria a spus că va înceta să mai blocheze bugetul multianual, dacă la schimb va fi susținut proiectul Minority Safepack. E proiectul mai vechi al parlamentarilor UDMR, care prevede drepturi colective pentru minorități naționale (…)  Pur și simplu am avea o secesiune fără granițe. Etnicii nu mai au obligația să folosească limba română, ci țara trebuie să învețe limba minorităților (…) Guvernul liberal e părtaș cu Ungaria, pentru că n-am auzit să-și taie nimeni venele, sau să se ducă vreo unul să o ia la întrebări pe doamna Merkel (…)”, a comentat Tudose.

Dintre țările membre ale UE, Ungaria a adunat cele mai multe semnături în favoarea adoptării proiectului „Minority Safepack”, respectiv 527.686 de semnături. România, prin intermediuk UDMR, a adunat alte 254.871 de voturi.

„Solicităm UE să îmbunătățească protecția persoanelor care aparțin minorităților naționale și lingvistice și să consolideze diversitatea culturală și lingvistică în Uniune. Solicităm UE să adopte o serie de acte legislative pentru a îmbunătăți protecția persoanelor care aparțin minorităților naționale și lingvistice și pentru a consolida diversitatea culturală și lingvistică în Uniune. Aceste acte trebuie să cuprindă măsuri politice în următoarele domenii: limbile regionale și minoritare, educația și cultura, politica regională, participarea, egalitatea, conținutul audiovizual și alte conținuturi media și, de asemenea, sprijinul regional (de stat)”, se precizează în inițiativa politicienilor maghiari, susținută prin 1.123.422 de voturi ale cetățenilor, cele mai multe provenind din țări în care trăiesc numeroși etnici maghiari.

Tudose a mai subliniat că Guvernul Orban nu are soluții financiare, cu excepția banilor pe care speră să-i ia de la UE, acesta fiind și motivul pentru care nu vorbește nimeni despre  „șantajul” pe care-l pregătesc parlamentarii maghiari la nivelul UE.

Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Domnule Tudose, dumneavoastră chiar credeţi că lumea a uitat murdăriile antiromâneşti pe care PSD le-a comis pentru a servi interesele UDMR?!

  • CUM sa „uite ” INCRETITUL ” ? ; ASTA se FOLOSESTE de MINCIUNI , SPERAND ca , pe ” ultima suta de metri ” , ( adica-n DOAR 3 zile !!) , PSD-ul va mai fi VOTAT de vreo suta doua de CREDULI !!! > PSD-ul va AVEA cam 15 , MAXIM 20% Parlamentari , IN ciuda „sondajului ” IMAS !!!! Gh.Stoian.

 2. Minorităţile trebuie cumva protejate. Mai interesante sunt declaraţiile unor lideri liberali că ideal pentru Partidul Popular European ar fi un guvern PNL-PMP-UDMR.

 3. mergi ma acasa si te culca klingonianule
  de ce urasti alti oameni cu alta naționalitate??

 4. Cat de ticălos puteți fi domnule Tudose! Nu am uitat noi ardelenii de Jonapot kivanok PSD, când președintele a sancționat derapajele PSD pentru UDMR sub bagheta dirijorului Ciolacu. Cat de disperați puteți fi dacă apelați la astfel de subterfugii? Iar Stănescu invoca guvernare cu extratereștrii! Vai de voi, rău ați ajuns!

 5. Cand nu mai au idei si tot scad in sondaje (nu ma intereseaza ce spune IMAS al d-lui A Teodorescu), membrii PSD adopta discursul nationalist.

  …Iar presa-i face multa publicitate d-lui Tudose.

 6. Domnu Mișu,
  Cred că stai rău cu memoria. Este primul simptom ca alcoolul dăunează grav sănătății.

 7. 2doze, mai ia o doza și mergi la culcare.

 8. Incredibil. Dar, se pare ca G4Media si-a propus sa promoveze zilnic aratarea asta. Incredibil. Inca putin si ne cautam altceva de citit.

 9. Toti betivii se cred foarte inteligenti…Tudose, fa si un Hai Ku, ca tu le ai cu japonezii…Rati ai dreacu de guzgani rosii…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.