G4Media.ro

Meleșcanu, despre întâlnirea de marți cu omologul maghiar: Péter Szijjártó a solicitat…

Meleșcanu, despre întâlnirea de marți cu omologul maghiar: Péter Szijjártó a solicitat ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești şi intervenția statului român în justiție / Nu e acceptabilă intervenția guvernului în justiție

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a dezvăluit miercuri că omologul său maghiar, Péter Szijjártó, i-a solicitat în cadrul întrevederii de marți ca statul român să ignore deciziile instanțelor judecătorești și să intervină în justiție, el precizând că i-a transmis acestuia că într-un stat de drept nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

”Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, a avut loc la solicitarea expresă părții române, în condițiile menținerii de către partea ungară a unei atitudini neconstructive și pentru a descuraja provocările constante ale părţii ungare. În timpul întrevederii, ministrul ungar al afacerilor externe, Péter Szijjártó, a solicitat ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești şi intervenția statului român în justiție. Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție. De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Miniasterul Afacerilor Externe (MAE).

Precizările vin după ce, marți, MAE informase că Teodor Meleșcanu i-a transmis lui Szijjártó ”un apel la moderație și reținere în declarațiile publice ale oficialilor de la Budapesta, arătând că, în ultima perioadă, aceste declarații au inflamat în mod artificial dialogul româno-ungar”.

Pe de altă parte, tot marți, un comunicat al Ministerului maghiar de Externe citat de MTI arăta că Péter Szijjártó i-a cerut lui Meleșcanu să intervină direct în justiție și să le ceară judecătorilor să nu mai amendeze primarii care folosesc simbolurile Ungariei pe teritoriul României.

Citește integral: Meleșcanu i-a transmis ministrului maghiar de Externe un ”apel la moderație și reținere”. Péter Szijjártó i-a cerut ministrului român să intervină în justiție

Foto: Teodor Meleșcanu și Péter Szijjártó / Sursa: MAE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa ne-o suga ungurii (din Ungaria). Majoritatea maghiarilor din Romania nu au treaba cu cacaturile astea. Doar politica de pl a udmr si a catorva partodulete mici extremiste cauzeaza cacaturile astea.

  2. eu cred ca e o minciuna ….Péter Szijjártó e fara scrupule se stie mai ales in Ungaria dar melescanu (cu m mic) e o lepra ,o eilanac comunistoida e mai profund ,e ceea ce se cheama cancer …

  3. Parlamentarii fac legea si instantele o aplica.

  4. e incredibil cum fosilele comuniste inventeaza probleme cu ungurii ori de cate ori apar probleme grave in tara… Raportul GRECO nu poate fi dezbatut de televiziunile mafiei, Antena 3 si Romania TV asa ca imediat se inventeaza o noua problema cu ungurii, ca de obicei … Mai rasfirati baieti, mai rasfirati….

  5. Pai TT nu fix asta a facut din poziția de Ministru al Justitiei? Ciordache nu fix asta a facut din aceeasi pozitie? Hai sictir… acum sunteti baieti buni?!

  6. Ca ce chestie unii sa fie scutiti de Justitie doar pentru ca ar fi… minoritari?
    Daca incalci legea, platesti, nu-ti aduci aminte ca tu, de fapt, ai fi penultimul mocoflender din Romania, deci minoritar, iar chestia asta iti da dreptul sa te c@ci in ea de lege. Iar baietelul ala din Hungaria ar trebui sa-si aduca aminte ce inseamna alt stat si sa-si dea cu parerea la el in curte. Daca plange de mila primarilor oropsiti aici, sa si-i ia si sa si-i duca la el acasa, unde sa le dea privilegii cate vrea. Aici legea se aplica tuturor in mod egal, nu romanilor o lege, iar ungurilor o alta lege.

    Hai siktir, Szijjarto!