G4Media.ro

Măsuri mai severe în UK împotriva încalcării regulilor din carantină

Măsuri mai severe în UK împotriva încalcării regulilor din carantină

Cei care încalcă regulile de carantină și distanțare socială se expun unui risc sporit de a fi amendați, au anunțat autoritățile britanice. Numărul cazurilor de infectare și deces cu Covid au ajuns la un nivel record, transmite jurnalistul Petru Clej pentru RFI.

Comandantul Poliției Metropolitane din Londra – cea mai mare forță de poliție din Regatul Unit – Cressida Dick – a avertizat pe cei care încalcă regulile impuse de guvern și aprobate de parlament pentru Anglia că se vor fi amendați.

Ea a dat exemple de petreceri cu multe persoane și organizarea de jocuri de noroc la Londra, în contravenție flagrantă cu regulile de carantină și distanțare socială.

“Este absurd pentru mine că cineva ar putea să nu fie conștient de datoria noastră de a face tot ce putem pentru a opri răspândirea virusului. Am fost clar că cei care încalcă legislația Covid-19 sunt din ce în ce mai expuși amenzilor.

Vom fi încă angajați, vom explica și vom încuraja, dar cei care încalcă regulile sau refuză să se conformeze acolo unde ar trebui, fără motive întemeiate, vor găsi ofițeri care trec mai repede la acțiuni de aplicare a legii”, a scris Comandantul Dick în ziarul The Times.

„Îi îndemnăm pe cei din mica minoritate de oameni care nu iau acest lucru în serios să facă acest lucru acum și [le ilustrează] că, dacă nu, sunt mult mai la risc de a fi amendați de poliție”, a declarat la BBC ministrul poliției, Kit Malthouse.

În Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord amenzile încep de la 200 de lire sterline, dar sunt mai mici în Scoția. Petrecerile mari pot fi închise de poliție, cu amenzi de până la 10.000 de lire.

Sancțiuni înăsprite

Conform restricțiilor de carantină ale Scoției, oamenii trebuie să înceapă și să-și termine exercițiul fizic zilnic în același loc – și pentru a face acest lucru, pot călători până la opt kilometri de la limita zonei autorității lor locale. Cei din Țara Galilor ar trebui să înceapă și să termine exercițiile de acasă.

Șefii forțelor de poliție au fost supuși unei presiuni crescânde pentru a aplica legile de carantină, iar în ultimele zile au fost publicate știri despre încălcările regulilor Covid. În Anglia și Țara Galilor, poliția a emis 8.000 de sancțiuni din noiembrie.

Într-un caz, două femei au fost amendate cu 200 de lire sterline fiecare de poliția din Derbyshire atunci când au condus opt kilometri pentru o plimbare împreună – dar poliția a anulat între timp sancțiunile.

Patru persoane au fost arestate luni la Edinburgh după ce protestatarii anti-carantină s-au confruntat cu poliția.

Între timp marile lanțuri de supermagazine – Tesco, ASDA, Sainsbury, Morrisson și Waitrose – au interzis accesul clienților fără mască, iar ofițeri de poliție vor fi în apropiere în caz că apar probleme cu clienți agresivi.

Psihologul Stephen Reicher a declarat la BBC că 80-90% dintre oameni respectă în general regulile – cu excepția cazului în care s-a auto-izolat, în cazul în care conformitatea a fost mai scăzută.

Între timp, numărul deceselor de Covid-19 cu infecție detectată în termen de 28 de zile a ajuns la aproape 82000 în UK, iar numărul deceselor pe între anul 2020 a fost de 697000, față de 606000 media anilor 2015 – 2019, cea mai mare creștere de după cel de-al doilea război mondial.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mda, din cei 600k morti per total / an in uk 100k mor de fumat. Si totusi tutunul se vinde peste tot. Smart.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.