G4Media.ro

Măsuri de securitate recomandate de structurile MAI pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Măsuri de securitate recomandate de structurile MAI pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii în București

Poliţiştii vor acţiona în sistem integrat în Bucureşti, împreună cu jandarmii şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zilele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii, a declarat, sâmbătă, subinspectorul de poliţie Crina Eşanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la intrarea în Parcul Regele Mihai I.

„În Bucureşti vor avea loc diferite evenimente la care se aşteaptă un număr mare de participanţi iar în zona parcurilor şi a zonelor de agrement se preconizează o prezenţă mare de persoane. Aceste zone publice vor fi aglomerate nu numai prin prezenţa cetăţenilor, ci şi prin numărul mare de autovehicule care vor fi parcate în imediata apropiere a evenimentelor ce vor avea loc. Acţiunile noastre au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a tuturor activităţilor şi se vor avea în vedere, cu precădere, spaţiile amenajate în aer liber pentru recreere, cum ar fi parcuri, arene sportive sau alte asemenea locuri, precum şi principalele artere de intrare şi de ieşire din Bucureşti unde se va acţiona pentru fluenţa traficului rutier şi prevenirea blocajelor temporare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, menţionând că poliţiştii vor acţiona pe două paliere – cel de prevenire şi cel de combatere a faptelor antisociale.

Subinspectorul de poliţie Crina Eşanu a precizat că în această perioadă există posibilitatea de deviere sau restricţionare a traficului rutier, pentru a permite deplasarea participanţilor la manifestările care vor avea loc în Capitală.

Purtătorul de cuvânt a menţionat că în teren vor fi prezenţi şi poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice, lucrători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

„Pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie şi combatere a excesului de viteză se vor folosi aparate de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În funcţie de evoluţia valorilor de trafic rutier înregistrate, pentru monitorizarea şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, în special în zona de intrare şi de ieşire din Capitală, vom beneficia şi de sprijinul altor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Crina Eşanu.

Căpitanul Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, a precizat că efectivele vor fi suplimentate „pentru garantarea securităţii tuturor celor ce au ales să-şi petreacă acest weekend în Capitală”.

„Vom fi prezenţi în toate zonele în care se pot crea aglomerări de persoane, vom fi prezenţi, cu precădere, cu patrule ecvestre şi canine în zonele verzi, în parcuri şi în Pădurea Băneasa, pentru cei care vor alege să desfăşoare activităţi de picnic”, a precizat Iacob.

El a amintit că jandarmii vor asigura buna desfăşurare a proiectului „Străzi deschise”, organizat de Primăria Capitalei, dar şi a competiţiilor sportive – fotbal şi handbal – la care publicul va fi prezent.

Locotenent-colonelul Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, a afirmat că în weekend vor fi prezenţi, în serviciul operativ, în ture de 24 de ore, peste 500 de pompieri.

El a precizat că vor fi efectuate măsuri similare cu cele adoptate premergător sărbătorilor Pascale, respectiv „o mobilizare de măsuri adecvate pentru această perioadă în care foarte dintre noi vor pleca către staţiunile montane sau către litoral”.

„În plan preventiv şi în plan operativ au fost adoptate câteva măsuri: în primul rând, în plan operativ, pe Autostrada A2, la kilometrul 20, a fost amplasat un punct de lucru temporar din care fac parte o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, respectiv o ambulanţă de tip B, rolul acestor resurse fiind cel de a prelua eventuale intervenţii de urgenţă”, a declarat locotenent colonl Daniel Vasile.

El a precizat că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii speciale şi le-a recomandat cetăţenilor să manifeste prudenţă în utilizarea focului deschis, „fiindcă se pot produce incendii fie la fondul forestier, fie la vegetaţia uscată”.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tot comunistii…mentalitate de comunisti!Sarbatori inventate pentru prostime…

  2. parca li se zicea „organe”.