G4Media.ro

Măsuri de relaxare în Danemarca și Norvegia: Se redeschid școlile și centrele…

Distantare la orele de la o scoala din Kehl, Germania / Sursa: Einstein-kehl.de

Măsuri de relaxare în Danemarca și Norvegia: Se redeschid școlile și centrele comerciale

Şcolile norvegiene se vor redeschide începând de luni, în timp ce barurile de la 1 iunie, au declarat joi autorităţile din ţara nordică, unde numărul de noi cazuri de coronavirus scade în fiecare zi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Evenimentele culturale şi sportive la care asistă până la 200 de persoane vor fi autorizate începând cu 15 iunie şi începutul campionatului de fotbal profesionist ar putea avea loc pe 16 iunie cu o reluare a antrenamentelor începând de joi, a indicat de asemenea guvernul.

”Obiectivul nostru este ca, la 15 iunie, să redeschidem majoritatea lucrurilor care au fost închise”, a declarat premierul norvegian Erna Solberg, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Dar există o condiţie importantă: nu vom relaxa măsurile la aceste date decât dacă vom reuşi să ţinem epidemia sub control”, a adăugat ea.

Norvegia a adoptat un regim de semi-izolare la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

În Danemarca, centrele comerciale se vor redeschide de luni, iar colegiile şi restaurantele din 18 mai, au anunţat joi autorităţile din ţara scandinavă.

Această redeschidere este însoţită de o serie de măsuri sanitare, în special respectarea unei distanţe de doi metri între oameni.

„Se datorează în principal faptului că am urmat recomandările autorităţilor sanitare de a menţine distanţa şi de a ne dezinfecta mâinile (…)”, a declarat şeful guvernului danez, Mette Frederiksen, în cursul unei conferinţe de presă.

Fotbaliştii profesionişti pot să-şi reia antrenamentele acum, a spus ea.

Serviciul de împrumut din cadrul bibliotecilor precum şi activităţile asociative, în special sportive, în afară, vor fi autorizate din nou începând cu 18 mai, dată la care lăcaşurile de cult se vor putea de asemenea redeschide.

Danemarca a optat, de asemenea, la jumătatea lunii martie pentru un regim de semi-izolare pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Sursa: Einstein-kehl.de

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...