G4Media.ro

Măsură fără precedent a Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile ”să apere” graniţa…

Măsură fără precedent a Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile ”să apere” graniţa cu România. Regimul Orban continuă în ritm alert militarizarea societății maghiare

Membrii gărzii civile vor ajuta poliţiştii şi vor patrula alături de ei în scopul apărării graniţei Ungariei cu România, pe secţiunea dintre Kiszombor şi Nagylak, transmite agenția maghiară MTI, citând o informare a Uniunii Gărzii Civile a Judeţului Csongrád.

Patrulele vor activa în zona de frontieră dintre Kiszombor, Tiszasziget şi Makó, în zona punctelor de trecere a frontierei, precum şi pe malul Mureşului, respectiv în toate teritoriile în care sunt semnalate activităţi de frontieră deosebite, precum şi acolo unde se impune reacţia imediată a poliţiei, transmite MTI.

Nu e clar însă despre ce ”activităţi de frontieră deosebite” e vorba, dat fiind că pe granița româno-maghiară nu au fost consemnate în ultimii ani evenimente delicate.

Preşedintele organizaţiei judeţene, István Batiz a spus că la misiune participă, până pe 15 iunie, 13 asociaţii de gardă civilă. Gardienii voluntari vor patrula, alături de poliţişti, în maşini ale poliţiei, între orele 18 şi 6 dimineaţa.

Scoaterea la patrulare a gărzilor civile nu e singura inițiativă de militarizare a vieții civile din Ungaria: MTI transmite că, începând de sâmbătă, şi angajaţii Armatei Ungare participă din nou la activităţile de apărare a graniţei. În decurs de trei luni, două sute de soldaţi vor fi angrenaţi, pe schimburi, în apărarea frontierei. În total, o mie de militari îndeplinesc sarcini de susţinere la graniţa ungaro-sârbă, sub coordonarea poliţiei.

De remarcat că o inițiativă de militarizare a vieții publice a venit și în România din partea UDMR. În aprilie, o inițiativă legislativă a UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit pe 25 martie de către Senat.

Practic, UDMR propune ca printre formele de pază prevăzute de lege (paza cu efective de jandarmi, paza cu polițiști locali și paza proprie, paza în mediul rural, paza și protecția prin societăți specializate) să fie introdusă și paza locală / comunală, aceasta putând fi asigurată cu unități de voluntari.

Foto: Viktor Orban (Contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

55 comentarii

 1. Probabil ia act ca dupa indepartarea brutala a lui Dragnea Romania coteste spre curentul globalist si se asteapta sa devenim o poarta de import de imigranti in Europa. Isi pazeste granitele ca e de datoria lui in fata hoardelor pe care vrea sa ni le aduca sorosistii…

  • :))) Victor frate, sa te ajute Domnu’ ca probabil nu esti om rau. Doar iti frangi mainile speriat de lucruri care nu exista si-ti consulti agitat horoscopul inainte sa intre Gadea in emisie; blocat intr-o bula de feedback a propagandei comuniste, prea pierdut intr-o lume in care nimic nu pare sa mai aiba sens. Ba adevaru-i ca o cizma militara pe gat te scapa de responsabilitatea asta enervanta de-a gandi neasistat. Sau esti postac PSD, caz in care mUE tie.

  • Cand alternativa e comuna primitiva, chiar nu vad nicio problema cu „globalismul”.

  • @ victor – din ce grota ai aparut ? Parca vii direct din noaptea Evului Mediu facand parte din hoardele de barbari care vedeau dusmani peste tot. Tenebroase minti puteti sa aveti toti cei care propovaduiti numai ura si vreti sa construiti numai ziduri.
   Astfel de minti nu sunt in stare sa construiasca punti, ci doar ziduri si prapastii.

  • Victor e postac Rusia/PSD.

  • Dragnea nu a fost indepartat brutal. A fost condamnat de lege. El are mult mai multe bube in cap dar a putut fi prins doar cu maruntisuri.

  • Ești un lingău de găleți Victor! Îți doresc aceiași soarta ca șeful tău Porkul draknea!!!!
   Infecție ce ești tu și neamul tău de psdisti!!!!

  • Neobositul ”mondial” ne delectează în mod continuu cu ”surse” video din anusul internetului. De data aceasta este vorba de Felix Lace – porumbelul negru – un diliu din fauna alt-right, cu teorii conspiraționiste, cu supremația rasei albe, misogin și rasist și mare plagiator. Obișnuiește să încropească fraze din expresii plagiate de la alții și le prezintă ca ”adevăruri”, un fel de generator de bullshit. Este un exemplu grăitor pentru faptul că nu trebuie să fii, neapărat educat, cult, onest și sincer ca să ai audiență la un anumit segment de consumatori omnivori, cu serioase provocări intelectuale.

  • Victoraș…mare tălâmb mai ești și tu. Care emigranți mă idiotule ? Ăia 40.000 de pakistanezi care vroiau să-i aducă psdeul ca forță de muncă ? Sau și oe ăia tot Soroș îi trimite ?
   Multe capete de p.lă mai circulați pe lumea asta, măi Victoraș ! De ce dracu nu mergi tu în Ungaria, la Orban să-i ții de urât ?

  • vai, ce bun aparator al Europei…

 2. Mare atentie.
  Se gandesc ca ajutati de PSD si Sputnik sa trimita niste omuleti verzi in vizita.
  Doar un razboi fals ar putea aduce la putere PSD ALDE …printr-o retorica. ultra nationalista

  • Cine nu are ce face nascoceste pericole false,oricum intreg la minte nu este acest ins,cat despre falitii nostrii sa stea acolo unde le este locul,rezolvam probleme PSD-ALDE la vot,ca prea ne-au sufocat !!!

 3. Nu stim motivatia. Frontiera are dublu statut, granita romano-ungara si granita Schengen.

  • Orban, ca Putin, trebuie să inventeze duşmani ca să justifice rămânerea la putere.

  • Trebuiesc menținute cu grijă fricile în rândul populației față de ”migranți” care ne fură locurile de muncă, ne distrug cultura și ne siluiesc femeile. În plus, un mesaj ricoșeu, cum că România nu e în stare să-și păzească granițele de ”hoardele de migranți”. Dar sunt și ”migranți” buni. În paralel – cifră oficială – Ungaria a emis numai în anul 2017 un număr de 117000 ( unasută șapteșpemii ) de permise de ședere la cetățeni străini, dintre care majoritate chinezi, ruși și ucraineni. Iar pentru sume minime de 250.000 euro a emis permis de ședere de lungă durată, cu posibilitate de acordare a cetățeniei la alte zeci de mii de ”migranți” ( chinezi, arabi, etc ).

 4. Adevarata `garda` hună e gruparea infractionala numita UDMR, aliata CIUMEI ROSII psd=fsn=pcr. O grupare de santajisti, hoti si complici, iredentisti, comandati de la Moscova, via Budapesta. Noroc de gunoaiele pesediste care au directionat voturi pentru lichelele unguresti, altminteri nu mai ajungeau in PE.

  • bla..bla..bla……….

  • Maghiari, mi e rusine cu prostii mei sovini, sunt sigur ca si voi cu ai vostri!

  • „Sunt sigur că și VOUĂ, CU AI VOȘTRII” măi …”românule”.
   Învață să scrii”decât” corect și pe urmă exprimăți rușinile !

  • Dănuț căpitan de armatura, dacă te abțineai mai putea plana un dubiu dar așa ai risipit orice îndoială.

  • @Amic, sau A mic,…dacă tu zici ?!
   Se pare că dubiile planează asupra ta, câtă vreme crezi că preopinentul a scris corect gramatical. Sau „ăla” îi fi tot tu ? Într-un asemenea caz, postarea ta este mai degrabă un compliment. Posibil să fi din Teleorman !

  • Dănuț, iar ai comis-o, „să fii” nu „să fi”. De obicei nu mă iau de scrisul oamenilor, dar dacă dau lecții și ei habar n-au atunci e cazul de-o corecție.
   Și nici cu ghicitul nu le ai.

 5. reputatia lui V Orban a ajuns la nivelul de cacao, in asa conditii aproape toti dictatorii inventeaza un dusman sau o problema exterioara care stringe rindurile in jurul dictatorului. in asa fel V Orban le zice ungurilor ca acuma nu e timpul pentru nemultumiri sau protesteste deoarece tara e in criza si granitile sunt asaltate din toate partile.

  • Corect, subscriu! Numai dusmani – soros, emigrantii, romanii, nici nu-i de mirare de ce Papa Francisc a refuzat sa calce prin Ungaria, asta ar trebui sa fie un semnal pentru ungurii din Ungaria, ca nu sunt deloc pe drumul cel bun, sub conducerea acestui nebun.

  • @igor
   De ex in turcia sunt cateva milioane de noi oaspeti, iar situatia politico-economica nu e prea roza. De acolo ar putea aparea suprize oricand un santaj ceva de la sultan ca sa ceara mai multi bani poate.
   Totusi prin Ungaria au trecut cateva sute de mii de „ingineri si medici” prin 2015. Sigur au ramas cu sechele.

  • Daaaaaaa, daaaaaaaaaaa

 6. Se pare că nu mai are ce fura și se pregătește de un război. ?
  Bravo maghiarilor care l-au votat!!!

 7. Eu avertizez de ceva timp despre apariția fascismului în Europa și nimeni nu mă crede. Victor Orban prin acțiunile lui este artizanul dictaturii hortiste din Ungaria. Este un fidel prieten al unui alt dictator, Putin. Am avertizat că populismul precede fascismul. Atât fascismul cât și nazismul s-au dezvoltat în interiorul unor partide socialiste. Consultați istoria și veți vedea că am dreptate. Cum PSD este succesorul partidului comunist, cel desființat după revoluție o parte din PSD a avut o orientare dictatorială. Vezi înăbușirea manifes-tației pașnice a diasporei din 10 August, vezi nerezolvarea dosarului revoluției. Îndepărtarea lui Dragnea și a complicilor lui a mai domolit puțin efervescență fasciștilor de la putere. Procesul nu este însă încheiat. Romania se află în pericol. A înțeles cineva cel mai important mesaj al Papei Francisc? Vă asigur că este un om foarte avizat. Face parte din ordinul călugărilor franciscani a căror principală preocupare este cercetarea, explorarea, ajutorarea semenilor. Au un număr impresionant de universități în acest scop. Papa Francisc a spus cu.aproximație aceste cuvinte pe care va sfătuiesc să încercați să le înțelegeți până nu e prea tarziu: „Când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin atunci va veni sfârșitul lumii”. Cine are creier de înțeles să înțeleagă! Haideți să ferim Romania de acest pericol! Nu vedeți semnele timpurilor. Mă adresez tuturor românilor de orice naționalitate ar fi aceștia, tuturor romanilor din diaspora, tuturor partidelor politice care iubesc România și nu sunt în solda unor state neprietene. Ascultați îndemnul Mântuitorului nostru: „Eu sunt Viață, Calea și Adevărul”. Nu vă îndepărtați de cărarea Lui!. Nu sunt decât un simplu creștin ortodox. Nu fac nimic altceva decât să gândesc, să extrapolez ceea ce ne arată istoria trecutului in viitor. Nu este profeție, nu este proorocire, nu este nimic de acest fel. Este simplă gândire. Nu vă lăsați amăgiți de populism și de idei fixe! Nu vă luați după prooroci mincinoși. Putem scăpa fe acest pericol cu ajutorul elitelor noastre, a celor care gândesc. Deșteptul învăța din experiența altora, prostul nu poate învăța nici din a sa proprie. Cei care iubiți Romania, vă iubiți semenii, veți reuși. Împreună vom reuși. Doamne ajută!

  • George,ai postat un comentariu pertinent care zugraveste detaliat adevarul ! Avem multe mintzi infasurate-n ceatza deasa rosie.Nu le poate scoate nimeni cu niciun fel de argunent,din cap „binefacerile” comunismului.

  • O scapare, probabil dar Papa nu e franciscan, e iezuit. Descrierea ordinului iezuit e corecta.

  • Victor Orban e un politician influent. Putini lideri europeni se bucura de sustinerea lui Putin si Trump laolalta.

  • Super comentariu !!! Bravo pentru timpul acordat , perfect de acord.

  • Măi George, măi! Românii , de regulă, sunt cu toți români. Ceilalți sunt Cetățeni români, de naționalite maghiară, germană, turcă, greacă etc.etc. Ei, cei care nu au renunțat la naționalitatea lor, nu au fost asimilaț, au fost,sunt și vor fi mereu cetățeni români de națiionalitate . . . . .etc.etc.Deci, NU români de naționalitate, ci tetățeni români de naționalitate ! Sau, ție ar conveni, român fiind in Turcia, de ex. și turcul să spună: Toți turcii ,indiferent de naționalitate?. Nu te-ar deranja puțin in EUL- tău ?

 8. Ca întotdeauna,Ungaria încearcă mici provocări.
  Pentru gesturile definitive,parazitează interesele marilor puteri.
  Cândva,Nicolae Iorga spunea că tabăra în care se află Ungaria este o tabără perdantă.
  Și căderea Imperiului Habsburgic este o dovadă:după ce tembelul de Ioșka Ferenț II(împăratul Franz Josef II) a acceptat în 1857 dualismul,făcând din Budapesta a doua capitală oficială a Imperiului,împărțind administrarea cu grofii maghiari,ausstriecii au început să încaseze niște înfrângeri di granda-îi bătea Bismarck pe unde îi prindea!
  Mizerii ca acum a făcut iredenta maghiară și în anii inainte de WW2,minimum un deceniu.

 9. Spre deosebire de noi, ce suntem supertoleranti unde vin toti emigrntii, sanchi. exista in Budapest bar de negri, ce nu s primiti bine in alta parte, ca si tiganii, insa vor sa fie acolo fiindca exista cealalta jumatate a societatii maghiare, supereuropene….

 10. De-a lungul istoriei, sefii de trib au inventat pericole care chipurile ar ataca identitatea grupului pe care il conduc. Ei ne ofera si solutia. Sa punem un steag in varful prelungitorului falic al Sefului si sa stam strins uniti. Din fericire aceasta tumefiere a unor frici comune nu tine prea mult. Majoritatea isi continua viata libera de fanteziile propagandei oficiale si dand dovada de luciditate si frigiditate prudenta.

 11. Victor, ai putea detalia ce înțelegi prin afirmația ” îndepărtarea brutală a lui Dragnea” ?
  Cât despre acțiune Ungariei, poate fi calificată oricum dar numai amicală nu.

 12. Soarele si on..ul intareste organismul. Asa ca dragilor ia raspundeti la o singura intrebare in loc sa ce=reati opere literare: Romania trebuie sa lase persoane intrate ilegal pe teritoriul ei sa treaca ilegal granita cu Ungaria? Apoi mai vorbim despre Orban et co …:)

 13. „…pe secţiunea dintre Kiszombor şi Nagylak…” *Nadlac

 14. Omul are limitele lui, Dumnezeu e de necuprins. Orice om când se naște are o fărâmă de dumnezeire în el. Depinde de om cum are grijă și cum folosește acest dar pe care l-a primit de la Dumnezeu. În afară de darul oferit oamenilor la naștere mai este darul oferit omului în devenire. Acesta este libertatea de a alege. Viața noastră pe pământ nu este decat o poartă spre viața de dincolo care e eternă. Legile făcute de om sunt imperfecte, unele devin chiar fărădelegi. Numai Iisus Hristos reprezintă cu prisosință Viața, Calea și Adevărul. Să căutăm învățăturile parintelui Arsenie Boca, să căutăm învățăturile altor erudiți ai noștri ca Bartolomeu Anania, Dumitru Stăniloaie, erudiți greci ai muntelui Atos, erudiți ruși ca Berdiaev și Soloviov. Cele două mari civilizații ale omenirii și anume cea greacă și cea chineză ne-au lăsat o imensitate de învățături. Mulți oameni bâjbâie in beznă. Nu înțeleg nimic. Calea cea mai directă spre mântuirea sufletelor este aceea pe care ne-o arată Dumnezeu. Există și alte căi dar sunt mai întortocheate. Elitele sunt cele care ridică valoarea unei țări. Cuvintele pot zidi, dar prost folosite pot ucide. Iată un exemplu de cuvânt care poate zidi spus de curând la Iași. „Atunci când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin atunci va veni sfârșitul lumii”. Insist pe acest mesaj pentru că reprezintă cheia discursurilor acestui mare erudit al lumii. Eu sunt ortodox dar nu pot să ignor un asemenea mesaj dat de un reprezentant de seamă al elitei mondiale. România descătușata poate deveni un adevărat exemplu pentru omenire. Mie îmi plânge inima când văd că frații noștri din diaspora au fost și sunt atât de nedreptățiți de cei care conduc temporar Romania. Dreptatea nu se poate face prin gazare, cu bâta și cu fărădelegea. Herodot, părintele istoriei spunea că traco-geții sunt ca număr ai doilea după inzi, dar sunt foarte dezbinați. Despre chinezi nu spune nimic. Trebuie să ne punem întrebarea ce ne-a adus aici. Iată unde au ajuns chinezii care își prețuiesc diaspora și unde am rămas noi. Deșteptul învață din experiența altora, iar prostul nu învață nici din a sa proprie. Să ne aducem aminte de lozinca de după revoluție, „Noi muncim nu gândim”.Fiecare om se va mântui împreună cu neamul lui. Trebuie să ne intereseze ce se întâmplă la noi și cu noi mai întâi. Să învățam ceea ce este bun de la alții și să ne păstram tradițiile bune. Avem și proverbe rele care nu ne ajută, ne scufundă ca neam. „Capul plecat sabia nu-l taie”. E adevărat, dar un cap veșnic plecat te face sa devii gârbov. Multe ființe și-au găsit pieirea în pușcăriile comuniste, dar sufletele lor s-au ridicat în fața lui Dumnezeu. „Apa trece, pietrele rămân”, este o altă zicală pe care o vânturăm. Pietrele rămân, dar rămân neînsuflețite, calcate în picioare. Noi plătim și păcatele înaintașilor noștri. Plătim păcatele moșlor și stanoșilor noștri, iar ca popor plătim păcatele celor din seminția noastră. Cine a decis pângărirea zilei de Crăciun cu uciderea lui Ceaușescu? Cine a decis lichidarea celor care strigau la revoluție ” Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă” sau „Vom muri si vom fi liberi”. Cine a decis gazarea celor care au participat la mitingul diasporei? De ce nu se rezolvă dosarul revoluției? De ce nu se rezolvă dosarul legat de 10 August? Nu cumva cei care au decis aceste lucruri sunt oameni din seminția noastră? Ne mai miram de ceea ce se întâmplă cu noi ca popor? Nu noi suntem cei care ar trebui să alegem? Dacă alegem greșit trebuie sa plătim pentru alegerea noastră. Nu cu bâta și cu forța se guvernează un popor. Nu închizând gura vre-unei minorități sau a alteia. Aceiași mentalitate greșită a dus la uciderea unuia din cele mai mari genii ale României, Nicolae Iorga. Oamenii trebuie să comunice între ei, nu cu bâta, ci cu cuvântul. Aceasta este democrația. Trebuie întinse punți folosind arta comunicării, tehnica negocierii. Nu dați în cap celor care au alte idei! Din mai multe idei se poate naște un lucru bun. Să ne depărtam de cei care fac doar zgomot de fond, de cei care bruiază orice comunicare, de populiști, care sunt niște campioni ai minciunii. Populismul este o cale sigură spre fascism. Oamenii trebuie să afle realitatea în care trăim. Nu este bine să ascundem nimic sub preș. Minciuna are picioare scurte. Adevărul poate să supere dar trebuie spus. Multe lozinci le moștenim din comunism. Este o mentalitate pe care o moștenesc mulți români. Pregătirea precară, creierul spălat, ideile fixe sunt o piedică în calea dezvoltării unui popor. Dacă vrem să rămânem mici la creier și la suflet, nu avem decât sa rămânem în cloaca dulce a automulțumirii. Nu e vorba nici de democrație, nici de tradiție, este vorba de autodeterminare, de adaptare la viață. Depinde de noi cum prețuim acest mare dar oferit de Dumnezeu și anume LIBERTATEA DE A ALEGE. Să auzim numai de bine! Doamne ajuta!

 15. Jos CIUMA ROSU!

  • Se teme Orban să nu fugă ungurii din țară sau își închipuie că portoricanii emiganți vor să rămănă în Ungaria ?
   Mai degrabă Orban papă c.cat ca să-i țină pe bozgorași ocupați .

 16. victor orban e perdant pe toate planurile, in europa e neica nimeni, putin il tine de bufon, economic duce ungria la gunoi. nu ii ramane decat cartea extremista , sovina. are in Romania cateva slugi , udmr, raspopitu tokes,etc. dar periculos nu e mascarada mascariciului victor orban , ci lipsa de reactie a guvernului. cum e posibil ca tradatori ca tariceanu si altii sa mai fie in functii? mentalitatea inapoiata a ungurilor usureaza foarte (si papa le-a zis)mult munca de combatere . doar sa vrem.

 17. Cea mai mare temere a mea : împărțirea României!

 18. Corect. Ești secdecap.

 19. E clară, fraților . N.Șerban, eminența cenușiu-căcănie a senatului României a afirmat că voturile obținute de udmr în județele din Oltenia se explică prin aceea că, în ultimii ani, ungurii au migrat spre zonele de prosperitate, Olt,Dolj,Gorj. Acest fapt demn de Game of Trones, pare să fie acum confirmat de măsura luată de Viktor OrBan RayBan, prin care vrea să stăvilească valurile de emigranți, adică migrația ungurilor dinspre Budapesta,spre Videle și Roșiorii DVD.
  Acum sunt sigur că au existat dragoni care scuipă flăcări și unguri care se stabilesc la Zimnizea.

 20. astia pregatesc invadarea Transilvaniei, mobilizand armata pe granita României, si cu sprijinul separatistilor unguri de aici, carora PSD, le-a dat in mod tacit, in 25 Martie, dreptul legal, de a-si infiinta, aici, organe de forta, care vor crea mari probleme, asasinand civillii români, fara aparare. In cazul unui razboi, se estimeaza ca România va invinge, insa din cauza ungurilor din Transilvania, pierderile românilir vor atinge 1 milion de persoane

 21. astia pregatesc invadarea Transilvaniei, mobilizand armata pe granita României, si cu sprijinul separatistilor unguri de aici, carora PSD, le-a dat in mod tacit, in 25 Martie, dreptul legal, de a-si infiinta, aici, organe de forta, care vor crea mari probleme, asasinand civillii români, fara aparare. In cazul unui razboi, se estimeaza ca România va invinge, insa din cauza ungurilor din Transilvania, pierderile românilir vor atinge 1 milion de persoane

 22. In acest caz n-ar fi cu nimic exagerat daca Romania ar disloca tancuri si artilerie in vederea apararii granitei Romania cu Ungaria. Daca ungurii considara ca trebuie sa se apere militar de Romania, atunci si Romania este indreptatita ca masura de raspuns la actiunea gresiva a Ungariei sa se apere cu toate mijloacele de Ungaria.