G4Media.ro

Mărturia unei învățătoare care a reluat predarea pe 1 iulie: Copiii de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. S-o întrebe pe Anisie, ca ea știe!

  2. Mă bucur că în sfârșit un cadru didactic are curajul să spună adevărul.
    Școala online nu funcționează !

  3. La sparanghel, prea multa carte strica, nu?
    Țara ne vrea proști.

  4. Stie Macron si birocratia Franceza impreuna cu Ferguson, „geniul” modelizator de la Imperial College, si „epidemiologii” medicali care se cred D-zeu.

    Macron are deja solutia: „statul va prelua toate costurile (de fapt nu, Germania, si de fapt nu, Multinationalele, si de fapt tot noi, mai precis parintii acestor copii).

    Ferguson are solutia, dar nu vrea s-o spuna pana nu-i dati cate un milion de lire pe saptamana, ca sa angajeze cat mai multi subalterni si sa devina cel mai numeros grup din Universitate, si el candidat la premiul premiilor intergalactice.

    „Epidemiologii” medicali au si ei solutia: „respectati regulile!” – Nu conteaza ca regulile n-au nici-o legatura cu realitate, pentru ca oricum ei nu vad mai departe de varful nasului. Important este sa respectam regulile declarate de EI.

    Lockdown a facut distrugeri colosale, si dpdv epidemiologic si al sanatatii publice in general, si dpdv social si economic si civilizational. Dar nu-i bai, se intalneste iar Consiliul European, se mai cearta putin Macron cu Kurz si mai stabilesc o tura de „actiuni” pentru „Unitatea Europei”.

  5. Imi pare rau pentru ca trebuie facut un efort enorm, dar DA, asta e viitorul. Scoala cum a fost, e de domeniul trecutului. Cu cat va adaptati mai repede, cu atat mai bine. Evident ca sunt probleme si e greu, dar e inevitabil. Treziti-va, covid-ul doar accelereaza procesul, dar viitorul asta este. Problema cea mai mare nu e a copiilor, care se adapteaza mult mai usor, realitatea e ca profesorii sunt depasiti. Cei la pensie, sa ramana la pensie. Ceilalti, e cazul sa se adapteze – am facut ore online, MULT mai productive decat la clasa (cei drept, cu mai putini elevi). Trebuie adaptata programa, lasati draku mai usor cu scrisul de mana, ca devine irelevant, si intelegeti ca daca voi nu puteti, nu inseamna ca nu se poate, generatia urmatoare poate si asa va face

    • Revelatie: Lumina vine de la Laura.
      Veniti de luati luminaaaaa ! ….

    • Caligrafia a disparut,scrisul de mana e pe duca,alimentatia naturala la fel,totul sa fie virtual.Am descoperit roata si nu stim ce sa facem cu ea,asta e realitatea.

    • Mult mai productive pe naiba! Vorbesti prostii! Si invata macar sa scrii corect, ca o faci ca „draku”(„cei” drept ?). Ce esti? „Edu la o gradi privata”? Ca asa s-ar explica.

    • sunt socata de propria greseala – „ce-i” scris fara cratima. Imi cer scuze, e din cauza grabei si a scrierii pe telefon, fara ochelari. Sunt realmente jenata. In rest, reconfirm tot ce-am scris, inclusiv „draku”. Si sunt bucuroasa ca la un comentariu poate enervant, dar zic eu, constructiv, nu s-a raspuns cu injurii, cum vad ca se face mai nou orice dezbatere online

    • Laura, te grabesti la maritat cu „viitorul”.
      Nu asta este viitorul. O pedagogie buna nu poate exclude interactiunea live. Da, viitorul inseamna neaparat si INTEGRAREA optiunilor la distanta si posibilitatile actuale. Dar copiii nu pot fi educati doar pe online. Mai mult, daca lipseste baza live, partea online isi pierde sensul pentru ca este in aer.

  6. “PE copiii de clasa I a trebuit să-i iau din nou cu primele litere”. Lipseste “pe”-ul, si din text, si din titlu…

  7. Pai ca sa reduca numarul de elevi ,trebuie sa creasca numarul de cadre didactice,… si nu sunt bani. In străinătate unde au pretenția politicienii noștri să ajungă lucreaza si 3profesori cu un copil la noi nu se poate.

  8. @Laura
    Constructiv? Ce ai construit cu un comentariu in care generalizezi? Aia batranii la pensie, generatia „noua” rocks baby? Adica? Toti? Ai argumente? Tu esti nemuritoare? Ce draku…Gandeste, chiar daca n-ai ochelarii la tine.
    PS. Uite, invata ceva gratis de la unu mai batran: nu mai spune „imi cer scuze”. Nu ti le ceri tu tie. „Va cer scuze”. Sau „iti cer scuze”, cum ti-e mai comod.

  9. părinții trebuie să le ofere cărți/lecturi serioase și sa-i pună la teme ! nu există o altă soluție ! 🙂

  10. Ok, copiii aia nu au mai facut scoala, dar asa mare efort a devenit pentru parinti sa le arate copiilor cum se scrie? Cum se aduna? Ce dracu mah?
    Daca n-ai timp, descarca-i o aplicatie pe tableta unde traseaza literele cu degetul sau cumpara ceva care sa il ajute ca investesti in viitorul lui in pula mea.
    Sunt sigur ca astia sunt parintii care sar primii cu 50 lei la fondul clasei, dar nu ar face nimic sa isi ajute altfel copilul

  11. Tot mai mulți profesori se arată împotriva acestei modalități de a face școală. Școala online, după cum mi-au povestit niște cunoștințe, nu are absolut nicio influență pozitivă asupra învățării copiilor, este doar o mimare a școlii, nu se face aproape nimic, iar când totuși se face ceva, copiii nu rămân cu prea multe cunoștințe. Și așa, având în vedere precaritatea sistemului educațional românesc, prezent la școală fiind, după cum se tot observă, elevul nu învață mare lucru, darămite online, unde comunicarea efectivă între elev și profesor e mult mai dificilă, să nu mai vorbim de explicarea propriu-zisă a subiectelor cu grad de dificultate ridicat, care este o adevărată aventură cu șanse de reușită minime. Sunt adeptul modernismului, sunt un susținător feroce al evoluției și al dezvoltării tehnologice, dar în România, mai întâi, să fim rezonabili să punem bazele unui sistem educațional serios, iar mai apoi să trecem și la desfășurarea lui în mod online, până atunci hai să lăsăm copiii să frecventeze cursurile efectiv, să lăsăm naibii bazaconiile.