G4Media.ro

Marșul Unirii de la Alba Iulia, acaparat de AUR/ George Simion, așteptat…

sursa foto: G4Media

Marșul Unirii de la Alba Iulia, acaparat de AUR/ George Simion, așteptat în gară: ”Am interzis însemnele politice”

Seria evenimentelor organizate de Ziua Națională la Alba Iulia a început de dimineață cu Marșul Unirii, la care participă mii de oameni, mai puțin de 10.000 însă, numărul avansat de președintele AUR, George Simion.

Printre participanți sunt mulți simpatizanți și membri AUR, ai Diasporei Europene dar și români care au venit în oraș pentru a participa la evenimentele din Cetatea Alba Carolina.

Aceștia străbat orașul pe jos, pe traseul Gara Alba Iulia – Centru – Catedrala Încoronării.

Încă înainte de ora 8.00, o parte dintre ei s-au adunat în zona Gării din Alba Iulia, pentru a aștepta trenul închiriat de AUR, care a adus de la București aproximativ 400 de membri de partid, în frunte cu George Simion.

În trecut, evenimentul era organizat de studenții basarabeni care militau pentru unirea Basarabiei cu România, dar în ultimii ani, Marșul Unirii a fost acaparat de formațiunea politică AUR.

Potrivit programului oficial, evenimentul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Chiar dacă a participat, Diaspora Europeană s-a delimitat de fiecare dată de AUR.


George Simion a declarat că a interzis însemnele politice la eveniment. ”Este o zi a unității naționale, sunt bineveniți și PSD-iști și PNL-iști alături de noi, este timpul să dăm mână cu mână, mergem la biserică, avem 2.000 de copii care nu au văzut niciodată Alba Iulia, avem și o piesă de teatru…” a spus Simion.

Participanții au scandat ”Basarabia e România!” și alte lozinci patriotice și au cântat.

Potrivit clubferoviar.ro, suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru trenul cu care vin reprezentanții partidului la Alba Iulia este de 35.000 de euro.

Alte evenimente de 1 Decembrie la Alba Iulia

Ziua Națională este sărbătorită la Alba Iulia prin mai multe evenimente, organizate vineri, 1 Decembrie.

Citește și: Ghid pentru Ziua Națională la Alba Iulia: masă populară cu varză și cârnați, defilare militară, concerte / Sfaturi utile pentru turiști: cât costă cazarea, unde pot mânca, ce să viziteze

La ora 12.00 este Te Deum și foc de artificii de zi.

De la ora 15.00 este parada militară, urmată de masa populară.

De la 15.30 începe spectacolul folcloric cu artiști renumiți, în Piața Cetății. Vor cânta, printre alții, Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Mariana Deac, Roxana Reche.

La 19.30, tot în Piața Cetății va fi concert cu Grigore Leșe, soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu, Ioana Demetra Gârleanu, Taraful Cătălin Iancu.

Focurile de artificii vor fi de la ora 20.30.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. jèg national

 2. Sunt bineveniti cei de la ps.d si pn.l. Logic… Ca doar de la ei ai membrii in partid si cu ei vrei sa faci aliante politi.ce. Exista si varian.ta lansa.ta de rromania tv cu alianta. Psd plus pnl plus aur impotriva usr…

 3. Ieri îi înjurau în parlament ca la ușa cortului, azi cică îi așteaptă împreună la ”marșul unirii” ! ”Mândri că sunt români” ”

 4. Surprinzător, în articol nu mai apare deloc sintagma „partidul extremist”.
  Interesant

  • Au aflat ca fac puterea cu PS.D si PN.L de la romania tv…. trb sa ii normali.zeze acum 🙂

  • AUR e pe zi ce trece si mai evident un parti.d format din oameni din ps.d si pn.l. Daca pana acum apareau doar poze cu Simion lan.ga Ponta, Ciolacu, Dancu…acum stim pe bu.ne ca e format din fosti membrii din acele parti.de. La romania tv se striga de unit.ate natio.nala, impotri.va usr-ului. Nici mai mult nici mai putin de PSD + AUR + PNL =))))))

 5. Iar se vor lauda ca au strans 10.000 si ei nu aveau nici 5000 acolo =))))).