G4Media.ro

Marius Șoflete: Dorința beneficiarilor de a avea case mai eficiente energetic a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marius Șoflete: Dorința beneficiarilor de a avea case mai eficiente energetic a crescut exponențial în ultima perioadă

Piața construcțiilor se confruntă cu o creștere exponențială a interesului beneficiarilor de a avea case cât mai eficiente energetic, a declarat Marius Șoflete, inginer constructor și proiectant specializat de case pasive, în cadrul dezbaterii Sierra Quadrant „Casele pasive, soluția green pentru locuințele viitorului?”.

Este vorba de o schimbare marcantă în condițiile în care, la momentul în care au început să fie popularizare conceptele de case eficiente energetic și case pasive, exista o mare reticență „în primul rând de la beneficiar, reticență care, în timp, a scăzut gradual”.

„Eu, personal, la nivel de birou, mă confrunt cu cereri foarte mari și foarte multe pentru a face construcții mai eficiente energetic, adică a crescut foarte mult cererea”, a explicat Marius Șoflete.

Principala problemă în sectorul caselor eficiente energetic este legată „de buget, de bugetare corectă a unei construcții, pentru că oamenii vin cu niște preconcepții legate de cât îi costă o casă”: „Una dintre preconcepții o reprezintă prețurile de pe OLX – „Cum, a fost la 400 de euro/mp, de ce mă costă 1.000 – 1.200 o casă? Casele acestea pasive sunt foarte scumpe!”, a exemplificat el.

O altă problemă este legată de faptul că oamenii continuă să-și dorească „proiecte destul de mari”, în condițiile în care ar fi de preferat, potrivit lui Marius Șoflete, „niște proiecte mai mici un pic, mai bine gândite și mai optimizate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Dorința este, dar putirință să plătească 500 k euro pentru 100 mp, este nema!
    Căutați pe YouTube cât costă o casă de clt Marius Soflete! Este de când prețurile erau la jumătate! 😏