G4Media.ro

Mario Vargas Llosa: Este important ca noi, liberalii, în aceste momente dificile…

Mario Vargas Llosa: Este important ca noi, liberalii, în aceste momente dificile să nu ne uităm principiile şi convingerile. Adversarii noștri niciodată nu se odihnesc şi niciodată nu-şi abat atenţia

Preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru Libertate (FIL), scriitorul hispano-peruan Mario Vargas Llosa, a atras atenţia duminică asupra celor care nu cred în libertăţi publice şi care vor să profite de pandemia de COVID-19 pentru a spori rolul statului, informează EFE.

„Este foarte important ca, în aceste momente, să ne amintim importanţa iniţiativei individuale şi felul în care aceasta este sursa libertăţilor publice”, a spus Vargas Llosa într-un mesaj video înregistrat, conform Agerpres. Scriitorul, laureat al premiului Nobel pentru Literatură, afirmă că nicio ţară nu era pregătită pentru un astfel de test şi ne invită la reflecţie asupra „precarităţii progresului” şi a „precarităţii civilizaţiei”, în pofida evoluţiei.

„Este important ca noi, liberalii, în aceste momente dificile să nu ne uităm principiile şi convingerile, căci adversarii noştri, care nu cred în libertăţi publice, ar dori să sporească rolul statului, printr-o diminuare a iniţiativei private şi individuale, niciodată nu se odihnesc şi niciodată nu-şi abat atenţia de la acest lucru”, consideră Vargas Llosa.

În aceste circumstanţe, „cu o epidemie atât de îngrozitoare care provoacă atâtea nenorociri”, tinde să apară o mobilizare în favoarea statului, oferindu-i „protagonism în lupta împotriva pandemiei”, spune Vargas Llosa, care locuieşte în principal în Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie.

Scriitorul hispano-peruan insistă că, pentru a combate o asemenea tendinţă, este nevoie de iniţiativă privată şi de implicarea oamenilor de afaceri. „Am observat în ultimele zile cum multe companii au început să producă elemente indispensabile protejării personalului sanitar şi al angajaţilor din salubritate care poartă o bătălie curajoasă”, a mai declarat Vargas Llosa.

 

Sursa Foto: news.uchicago.edu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. cu toata consideratia dar in aceasta situatie e vorba de o manipulare ordinara din care vor profita marile lanturi farmaceutice care au dat darul OMS.

  2. Cred ca Llosa se refera la adevărați liberali, Thatcher, Regan, etc, nu la nenorociți ăștia care nu au putut opri nenorocirea prin masuri adevarate. Cred ca lichele stangiste de Bruxelles, trebuie sa înțeleagă ca a venit timpul sa plece, cu tot cu costumele lor impecabile, mincinosi. Adevărul este in lume și ma aștept ca mase mari de oameni sa se revolte profund impotriva acelor spălători de creiere…

  3. Intradevar, M. V. Llosa se refera la adevaratii Liberali, or, in Romania nu avem asa ceva.
    S a ne reamintim, in plina pandemie grija lor sunt bugetarii, nu fac reduceri si nu le reduc salariile, si mai ales ca e situatie de urgenta ar putea linistiti sa anuleze toate pensiile speciale !
    De fapt ei au inceput cu pomeni , prelungirea tichetelor de vacanta pt. bugetari pana anul viitor, spaga legalizata pt. medici de 500 de euro, etc, .

    • E adevarat ca puteau gestiona situatia mult mai bine. In privinta bugetarilor, asteapta pana dupa alegeri. Nu o sa ramana aceasi situatie. Nu vezi ca doar trimit in somaj tehnic cam jumatate din bugetari si sar leprele pesediste sa urle ca ‘incepe iara austeritatea’?

  4. Poate era mai bine să-l găsească și pe-ăsta coronavirusul. Uite cu texte de-astea, tataie, au ajuns americanii să stea la mila Chinei pentru niște nenorocite de măști și chiar pentru … hârtie igienică. De noi, ce să mai vorbim. Vedea-te-aș bolnav de tiroidă fără euthyrox, ca mama, atunci să ții discursuri despre libertate și rolul statului în economie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.