G4Media.ro

Marine Le Pen: Singurele soluții de ieșire din criza politică din Franța…

Foto: Captură video

Marine Le Pen: Singurele soluții de ieșire din criza politică din Franța cauzată de reforma pensiilor sunt dizolvarea Adunării Naționale sau convocarea unui referendum

Lidera deputaților partidului Reunirea Națională (RN, dreapta populistă) consideră că întâlnirea liderilor sindicali de săptămâna viitoare cu prim ministra Elisabeth Borne „va fi inutilă”.

„Prim ministra și președintele Republicii au indicat în mai multe rânduri că nu vor face niciun pas înapoi în privința reformei pensiilor, așa că această întâlnire, mă tem, nu va servi la nimic”, a declarat ea la BFMTV din circumscripția ei, Hénin-Beaumont (Pas-de-Calais, nordul Franței).

Sindicatele și opoziția au continuat să ceară și după adoptarea definitivă a legii renunțarea la majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, o lege contestată de milioane de francezi care au ieșit în stradă să protesteze de la jumătatea lunii ianuarie și mulți alții au participat la greve, cu precădere în transporturile publice, sectorul energiei și salubritate la Paris.

Pentru Le Pen, „singura speranță” rămasă pentru a retrage reforma pensiilor „se află la Consiliul Constituțional”.

Acesta trebuie să se pronunțe asupra constituționalității proiectului de lege și asupra admisibilității cererii de referendum de inițiativă partajată (RIP) lansată de alianța stângii Nupes pentru a contesta reforma. Consiliul a precizat că se va pronunța pe 14 aprilie, „la sfârșitul zilei”.

„Soluțiile pentru a ieși dintr-o criză politică sunt să te întorci la popor (…) fie printr-un referendum, fie prin dizolvarea Adunării Naționale” a spus la Le Pen la BFMTV.

La ora actuală grupul parlamentar RN numără 88 de deputați din totalul 577, dar un sondaj recent arăta că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate RN ar obține 26% din voturi în primul tur de scrutin pentru Adunarea Națională, iar potrivit unei proiecții bazate pe acest sondaj ar avea cel mai numeros grup de deputați cu 146 – 182.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Marine Le Pen, această Șoșoacă din Franța, veșnic în căutarea haosului, singurul care, crede ea, i-ar asigura întâietatea în politica Franței.