G4Media.ro

Marile direcții în fiscalitate din programul de guvernare: Fără schimbări de taxe…

Marile direcții în fiscalitate din programul de guvernare: Fără schimbări de taxe și impozite, fără taxare zero a salariului minim, înființarea unei noi bănci de stat și utilizarea operațiunilor cu instrumente financiale derivate

Capitolul Fiscalitate din programul de guvernare al guvernului Cîțu aduce extrem de puține noutăți față de situația actuală. Nu e prevăzută nici o mare modificare a politicii fiscale, iar ca principal obiectiv de mandat al acestui gvern este menționată operationalizarea Băncii Naționale de Dezvoltare, o nouă bancă ce va avea capital de stat, a treia după CEC și EximBank.

În ceea ce privește obiectivul principal al USR PLUS, taxarea zero a salariului minim, ea n va fi implementată decât ca program pilot de 2 ani, într-un singur sector economic, începând din 2022 și doar dacă un studiu de impact va demonstra că este fezabilă.

În ceea ce privește finanțarea deficitului bugetar și comportamentul României pe piețe financiare, programul de guvernare prevede utilizarea în premieră a operațiunilor cu instrumente financiare derivate, un produs financiar complex care s-a aflat în centrul crizei financiare din 2008-2010.

În plus, programul de guvernare prevede înființarea Fondului Român de Investiții, fără însă ca rolul acestuia să fie clarificat în document. (Foto: Edupedu.ro)

Citește aici Capitolul Fiscalitate din Programul de guvernare al Guvernului Cîțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Fondul Român de Investiții, bine-bine, dar profitul e al lor…

 2. Promisiuni marete, ZERO sanse de realizat, uite una cuprinsa in Programul de guvernare pe Finante Publice si Buget, gasiti la Pagina 9/12:
  „Aderarea la zona Euro.
  Obiective generale.
  Obiectivul principal al României îl reprezintă creșterea convergenței reale cu economiile europene, prin atingerea unui PIB pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard de 85% din media UE 27, la orizontul anului 2024.
  Obiective specifice.
  Convergența reală se poate atinge în final prin adoptarea de către România a monedei Euro. Un prim pas îl reprezintă aderarea la ERM II ce ar reduce variabilitatea cursului de schimb,contribuind la stabilitatea monetară a României.”
  Exprimare alambicata, sucita si neclara: Intrebarea e CAND va adera Romania la Euro?!
  Titlul e aiurea, de umplutura, sa nu zicem ca nu ii preocupa!

  Pagina 4/12: „Finante publice si Fiscalitate.
  România are una dintre cele mai reduse ponderi ale Veniturilor fiscale în PIB din UE. Cu toate acestea, coalitia nu va majorasau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru Imbunătățirea colectării Veniturilor…”
  Urmeaza o insiruire de cuvinte, povesti frumoase, Fara CIFRE, NICI o CIFRA: cu CAT vor CRESTE Veniturile colectate de Finante?!
  Fara raspuns!!!

 3. este decat un eseu prost. 4, stai jos, Citule

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.