G4Media.ro

Mari nereguli găsite la peştele de import, în hypermarket-urile din zona Bucureşti-Ilfov:…

Mari nereguli găsite la peştele de import, în hypermarket-urile din zona Bucureşti-Ilfov: 1,6 tone de peşte şi produse din peşte oprite de la vânzare, amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 de lei

Inspectorii ANPC au găsit, la controalele făcute la hypermarketuri din zona Bucureşti – Ilfov, peşte păstrat la temperaturi necorespunzătoare, peşte alterat sau peşte afumat cu data limită de consum depăşită, oprind de la vânzare 1,6 tone de marfă şi aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 de lei, transmite News.ro.

Pricipalele nereguli constatate au fost: peşte refrigerat expus la vânzare fără respectarea regimului termic impus şi fără strat de gheaţă protector, comercializarea de icre sărate vrac şi fructe de mare pentru care, la locul de vânzare, nu se respectau condiţiile de temperatură impuse şi declarate pe etichetele produsului, comercializarea de peşte congelat, ambalat, cu acumulare cantitativă de gheaţă în ambalaj sau arsuri de congelare, comercializarea de peşte refrigerat care prezenta modificări organoleptice: miros nespecific, culoare modificată, consistenţă flască, comercializarea de peşte impropriu consumului uman din cauza caracteristicilor calitative neconforme (alterat / branhii închise la culoare / mucus abundent / ochi opaci).

Alte deficienţe semnalate de ANPC sunt: comercializarea de creveţi decorticaţi congelaţi rapid, cu modificări organoleptice (arsuri de congelare şi conglomerate de gheaţă în ambalaje), comercializarea de peşte afumat care prezenta data limită de consum depăşită, informaţii incomplete la bazinul cu peşte viu (nu se specifică metoda de producţie şi zona în care peştele a fost capturat sau crescut), depozitare în vederea comercializării de peşte refrigerat în cutii din polistiren expandat, în care exista un lichid de culoare maron închis, fără respectarea condiţiilor de păstrare impuse de legislaţia în vigoare.

„În data de 22 mai 2019, comisari din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov, coordonaţi de Paul Anghel, Director General al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Horia Constantinescu, Coordonator al Corpului de Control al Preşedintelui ANPC au efectuat o serie de acţiuni de verificare urmărind recepţionarea, depozitarea, procesarea şi comercializarea peştelui pe raza Regiunii Bucureşti-Ilfov. Astfel, într-o singură zi au fost controlaţi 11 operatori economici şi au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 lei şi un avertisment. Urmare a deficienţelor constatate, a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de peşte şi produse din peşte, în valoare de 40.000 lei”, a anunțat ANPC.

Sursa foto: ANPC

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. G4 Media poate prelucrati un pic stirea. Sunt peste 100 de hypermarketuri in zona Bucuresti Ilfov si doar la 11 s-au constatat nereguli. Ce sa intelegem, sa nu mai cumparam peste de la hypermarketuri?!?
    Arsurile de congelare sunt ceva normal la produsele congelate, nu dauneaza deloc sanatatii.

    Mai mult, suntem satui de circ ieftin organizat de personaje infecte ca Horia Constantinescu, Marius Parvu si Paul Anghel…. care contribuie la campania electorala a PSD (lovind in hypermarketurile multinationale anglo-americane).

  2. Stire pentru prostii de care e plina tara. 1.6 tone e un camion amarat sau 2 sprintere entry level. Probabil jumate n-avea gheata de 2 degete ci de un deget si alte defecte de genul. Pentru cei care au avut un magazin stiu foarte bine “defectele” consemnate de “marii” inspectori…de exemplu un “defect” ma facea sa rad de fiecare data: pictograma expira la 12 luni de la deschidere care cica nu era buna ca trebuia specificata data expirarii…era buna in uk, franta, germania etc dar in patria corectidunii nu era ok :))) daca ofereai 3-4-5 produse “neconforme” pe persoana fizica imediat deveneau conforme si lasau un avertisment :))

  3. Dar Organele de Control ale Statului Dragnist unde dracu au fost timp de 2 ani că doar sunt pline de bugetari cărora li s-au dublat salariile.Vin tocmai acum in prag de alegeri și dau in multinaționale.