G4Media.ro

Marea Britanie şi-a asigurat în total 340 de milioane de doze de…

Marea Britanie şi-a asigurat în total 340 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 / Și Uniunea Europeană a rezervat 400 de milioane de doze ale viitorului vaccin produs de compania Johnson & Johnson

Guvernul britanic şi-a asigurat în total 340 de milioane de doze de vaccin contra COVID-19 după ce a anunţat vineri acorduri cu laboratoarele americane Johnson & Johnson şi Novavax pentru 90 de milioane de doze, relatează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Johnson & Johnson, prin intermediul filialei sale belgiene Janssen Pharmaceutical, va furniza 30 de milioane de doze, iar Novavax 60 milioane, în cazul în care aceste două vaccinuri în curs de dezvoltare vor vedea lumina zilei, potrivit unui comunicat al Ministerului britanic pentru Mediul de Afaceri.

Marea Britanie va finanţa, de asemenea, un studiu clinic la nivel mondial pentru vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson.

Vaccinurile ar putea fi livrate la jumătatea anului 2021 în Regatul Unit şi ar fi destinate în principal populaţiilor cele mai expuse, precum personalul din sectorul sanitar, minorităţile etnice, persoanele adulte care suferă de boli grave şi vârstnicii, a precizat guvernul.

Acordurile, al cincilea şi respectiv al şaselea de acest gen pentru Marea Britanie, intervin după cele încheiate cu Sanofi/GSK, AstraZeneca, Valneva şi BioNTech/Pfizer.

Proiectul AstraZeneca, asociat cu Universitatea Oxford, se numără printre cele mai avansate şi mai promiţătoare din lume, rezultatele testelor din faza a 3-a, efectuate pe mii de subiecţi umani, fiind aşteptate în septembrie.

Numărul dozelor asigurate de acest stat depăşeşte cu mult populaţia Marii Britanii (66 de milioane), însă este prea devreme pentru a se putea şti dacă vaccinurile aflate în curs de dezvoltare vor fi eficiente şi, în cazul în care vor avea succes, de câte doze va fi nevoie pentru vaccinarea unei persoane.

„Strategia guvernului de a constitui un portofoliu de vaccinuri potenţiale ar trebui să ofere cea mai bună şansă posibilă de a găsi unul care să funcţioneze”, a declarat Alok Sharma.

Guvernul britanic a înfiinţat luna trecută şi un registru pentru voluntarii dispuşi să participe la testarea vaccinurilor, sperând să găsească 500.000 de doritori până în octombrie.

Criticat dur pentru modul în care a gestionat criza sanitară, Marea Britanie fiind cea mai îndoliată ţară din Europa, guvernul premierului Boris Johnson a anunţat în aprilie înfiinţarea unui grup de lucru pentru accelerarea eforturilor de creare şi producţie a unui vaccin.

UE rezervă 400 de milioane de doze ale viitorului vaccin anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson

Comisia Europeană a anunţat vineri că a rezervat în numele statelor membre până la 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-COVID-19 la care lucrează compania americană Johnson & Johnson, informează AFP.

Discuţiile exploratorii între Comisie şi Johnson & Johnson, care s-au încheiat vineri, au ca scop stabilirea unui cadru în vederea unei prime achiziţii de 200 de milioane de doze, care ar putea fi urmată de o a doua achiziţie pentru o cantitate similară de doze, conform unui comunicat al Comisiei.

Contractul avut în vedere urmează să fie negociat de Comisie şi compania americană.

Executivul european „continuă discuţii intense” cu alţi producători de vaccinuri, se mai arată în comunicat.

Pe 31 iulie, Comisia Europeană a anunţat că a rezervat 300 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin produs de laboratorul francez Sanofi.

„Viaţa cetăţenilor şi a economiei noastre necesită un vaccin sigur şi eficient împotriva coronavirusului. Discuţiile de astăzi ne apropie de acest obiectiv”, a declarat preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, citată în comunicat.

La jumătatea lunii iunie, Comisia Europeană a publicat o „strategie pentru vaccinuri”. Acest plan de acţiune prevede semnarea unor „contracte de achiziţie în avans” cu producătorii de vaccinuri, finanţate prin instrumentul pentru sprijin de urgenţă creat în perioada crizei, care are un buget de aproximativ 2.4 miliarde de euro. Obiectivul este de a „asigura o producţie suficientă de vaccinuri în UE” şi „o aprovizionare suficientă a statelor membre”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si la rumani. s-au asigurat castele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.