G4Media.ro

Marea Britanie restricționează camerele de supraveghere chinezești în clădirile guvernamentale din cauza…

Sursa foto: Dreamstime

Marea Britanie restricționează camerele de supraveghere chinezești în clădirile guvernamentale din cauza temerilor legate de securitate / Și Statele Unite au impus restricții pentru camerele produse de firme chineze

Guvernul britanic a cerut joi ministerelor sale să nu mai instaleze camere de supraveghere cu legături chinezești în clădirile sensibile, invocând riscuri de securitate, scrie Reuters.

Decizia vine după o analiză a „riscurilor de securitate actuale și viitoare posibile asociate cu instalarea sistemelor de supraveghere vizuală pe domeniul guvernamental”, a declarat ministrul fără portofoliu, Oliver Dowden, într-o declarație scrisă în fața parlamentului.

„Analiza a concluzionat că, având în vedere amenințarea la adresa Regatului Unit și capacitatea și conectivitatea din ce în ce mai mare a acestor sisteme, sunt necesare controale suplimentare”, a spus Dowden.

Directiva britanică se aplică camerelor de luat vederi fabricate de companii care fac obiectul legilor de securitate chineze și include îndrumări pentru ca departamentele să deconecteze astfel de dispozitive de la rețelele de calculatoare și să ia în considerare posibilitatea de a le elimina cu totul.

Aceasta vine la câteva luni după ce zeci de legislatori au cerut interzicerea vânzării și utilizării camerelor de securitate fabricate de Hikvision și Dahua, două firme chinezești deținute parțial de stat, din cauza temerilor legate de confidențialitate și a temerilor că produsele acestor companii ar putea fi legate de abuzuri ale drepturilor omului în China.

Birourile britanice atât ale Hikvision, cât și ale Dahua nu au răspuns imediat la e-mailurile trimise de Reuters pentru a face comentarii.

Statele Unite au impus restricții comerciale și de utilizare pentru camerele produse de Hikvision, Dahua și alte firme chineze.

Majoritatea organismelor publice britanice folosesc camere de supraveghere fabricate de Hikvision sau Dahua, a declarat în iulie grupul de apărare a vieții private Big Brother Watch.

Un număr de ministere, inclusiv cele de interne și de afaceri, au avut camere Hikvision folosite vizibil pe fațada clădirilor lor, spusese grupul.

„Prin urmare,  ministerele  au fost instruite să înceteze desfășurarea unor astfel de echipamente în locații sensibile, în cazul în care acestea sunt produse de companii care fac obiectul Legii privind serviciile naționale de informații din Republica Populară Chineză.”, se mai arată în declarația lui Dowden.

„Deoarece considerentele de securitate sunt întotdeauna primordiale în jurul acestor site-uri, luăm măsuri acum pentru a preveni materializarea oricăror riscuri de securitate.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Buna dimineata UK!
    Ati aflat ultimii ce stiau toti.

  2. S-au trezit si astia 😄 Aceasi lucru l-ay facut chinezoi si cu o sarja de televizoare si laptopuri intr-un test cu o rata de succes fara precedent. Adica tot ce lucrezi la pc e la cheremul lor daca vor ,sau ti-o tragi in dormitor si ghici cine te asculta sau se uita la tine 😃 Problema e alta, costul unor verificari la camere,pc sau tv costa in pana la 50% din pretul de cumparare a produsului. Deci succes la cumparaturi 😄