G4Media.ro

Marea Britanie rămâne singura țară care nu a acordat reprezentanților UE statut…

Sursa: Parlamentul European

Marea Britanie rămâne singura țară care nu a acordat reprezentanților UE statut diplomatic

Uniunea Europeană are 143 de delegații și birouri în întreaga lume și toate statele gazdă, cu excepția Regatului Unit, au acceptat să le acorde un statut echivalent cu cel al misiunilor diplomatice, arată un răspuns al Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, comunicat pe 26 februarie.

Josep Borrell a răspuns unei întrebări venite din partea europarlamentarului Sven Giegold (grupul Verzilor) care a întrebat Comisia Europeană ce țări din întreaga lume acordă ambasadorilor UE statutul diplomatic deplin în conformitate cu Convenția de la Viena și care sunt cele care nu fac acest lucru.

În răspunsul Înaltului Reprezentant, consultat de G4Media, se arată că Uniunea Europeană are 143 de delegații și birouri în întreaga lume.

„Toate statele gazdă – cu excepția Regatului Unit – au acceptat să acorde delegațiilor / birourilor UE și personalului acestora un statut echivalent cu cel al misiunilor diplomatice, în temeiul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, a răspuns Borrell.

Acordarea statutului diplomatic s-a făcut fie în mod explicit prin acorduri, fie ca urmare a cutumelor rezultate din practică, a mai transmis Josep Borrell.

Citește și:

Șeful misiunii UE în Marea Britanie, ambasador sau reprezentant al unei organizații internaționale? / Disputa Bruxelles-Londra ia amploare

Sursa: Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. UK e intr-o criza de infantilism.

 2. Ii doare in cot pe britanici de frustrarile UE…..

  • Pe politicieni, poate. Pe britanicii de rand ii doare rau, fie ca e vorba de exportatori care pierd accesul la piata UE, pescari carora le putrezeste pestele pe docuri, artisti care nu mai pot sa faca tururi in Europa sau transportatori blocati in cozi imense. Intre timp UE incheie acorduri de liber schimb in toate directiile si numarul de firme care isi muta operatiunile din UK in UE e in continua crestere.

   In istoria omenirii cele mai mari dezastre politice, sociale si deseori economice au avut ca radacina un grup de decidenti care au pus ideologia in fata realitatii obiective si au ales inflexibilitatea dogmatica in dauna pragmatismului. A fost valabil pentru Rusia lui Stalin, Japonia lui Hirohito, China lui Mao si acum Regatul Dezbinat al lui Johnson.

  • @Sekhmet de ce crezi ca a fost din cauza ideologiei? It’s the money, Lebowski! La fel ca alde Dragnea dar cu metode mai sofisticate, pe mafioții britanici ii deranja ca nu pot fura cum ar fi dorit pipota lor din cauza regulilor UE. au băgat propaganda cu xenofobia și rasismul pentru a-și asigura suport de la idioți și au făcut Brexitul. Acum regatul dezbinat e al lor, fac ce vrea mușchii lor inclusiv ignora Convenția de la Viena.
   Deci Borrell, ăla care s-a dus bou la Moscova și s-a întors vacă, e încă în funcție?

 3. Ce poti sa le ceri? UK, capra raioasa cu coada batzoasa 🙂