G4Media.ro

Marea Britanie: Producătorii de oţel, sticlă, ceramică şi hârtie ar putea fi…

Marea Britanie: Producătorii de oţel, sticlă, ceramică şi hârtie ar putea fi obligaţi să oprească producţia / Industriile mari consumatoare de energie care sunt afectate de creşterea preţurilor gazelor naturale

Marea Britanie lucrează la modalităţi de sprijinire a industriilor mari consumatoare de energie care sunt afectate de creşterea preţurilor gazelor naturale, a declarat duminică ministrul pentru Afaceri, Kwasi Kwarteng, care a descris situaţia ca fiind critică, refuzând însă să spună măsurile analizare, transmite News.ro, care citează Reuters.

Producătorii de oţel, sticlă, ceramică şi hârtie şi alte sectoare au declarat că ar putea fi obligaţi să oprească producţia, cu excepţia cazului în care guvernul va face ceva în legătură cu preţurile energiei.

”Este în mod clar o situaţie critică”, a declarat Kwarteng pentru BBC, când a fost întrebat despre posibile închideri de fabricii.

Într-un interviu separat acordat Sky News, el a spus: ”Avem preţuri foarte, foarte mari la gaze, preţuri foarte mari la electricitate, avem deja sprijin pentru industrii şi căutăm modalităţi prin care putem ajuta industria”.

Kwarteng a mai spus că lucrează cu ministrul de Finanţe Rishi Sunak în această privinţă.

Cu toate acestea, o sursă a Trezoreriei a negat existenţa unor astfel de discuţii, alimentând criticile din partea Partidului Laburist de opoziţie cu privire la răspunsul guvernului.

„Cele două departamente guvernamentale cheie responsabile de criza actuală a costului vieţii au petrecut această dimineaţă contrazicându-se dacă au fost sau nu discuţii între ele … Avem nevoie de răspunsuri urgente cu privire la cine anume organizează spectacolul”, a declarat Spuse Phillipson, parlamentar laburist şi purtătorul de cuvânt al partidului pe teme financiare.

Întrebat dacă ar putea exista un plafon al preţului energiei pentru utilizatorii industriali, aşa cum există pentru consumatori, Kwarteng a declarat pentru Times Radio: ”Nu am vorbit despre asta. Nu ne ocupăm de salvare. Ceea ce ne ocupăm este să asigurăm securitatea aprovizionării şi pe asta mă concentrez.”

Preţurile angro ale gazelor au crescut anul acesta cu 400% în Europa, parţial din cauza stocurilor mici şi a cererii puternice din Asia.

Sursa: Telegraph.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Stati asa ca inca nu am simtit efectul…care nu se va lasa iasteptat prea mult. Pai e frumos sa visam la eoliene si solar iar in acelasi timp sa inchidem pana si centralele atomice… cand habar nu avem ca gazele naturale sunt folosite la mai mult decat incalzit locuintele: fosfat de amoniu 🙂

 2. Sigur e stire din UK?
  „ministrul pentru Afaceri, Kwasi Kwarteng”
  „ministrul de Finanţe Rishi Sunak”
  Ce mizerie de tara, au ajuns gunoaiele islamiste sa conduca Marea Britanie.

  • Da, e vorba de un gunoi islamist de religie hindusă (Sunak) și un gunoi islamist de religie creștină (Kwarteng).

   Sigur nu ai prea mult gunoi islamist pe cortex?

 3. pai sa le inchida. Sau sa le dea ceva miliarde subventii, daca au de unde…