G4Media.ro

Marea Britanie interzice operatorilor telecom să mai instaleze echipamente Huawei, începând din…

Marea Britanie interzice operatorilor telecom să mai instaleze echipamente Huawei, începând din septembrie 2021

Operatorii telecom din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze echipamente produse de chinezii de la Huawei începând cu luna septembrie a anului viitor, transmite News.ro.

Departamentul pentru Digital, Cultură, Media şi Sport al guvernului britanic a anunţat că, din septembrie 2021, operatorii de comunicaţii din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze în reţele proprii echipamente produse de Huawei.

La fel ca Statele Unite, Marea Britanie spune că echipamentele Huawei din infrastructura de comunicaţii reprezintă un risc la adresa securităţii naţionale.

Decizia reprezintă o întoarcere la 180 de grade a oficialităţilor din Marea Britanie, care, la începutul anului, susţineau cu tărie că nu vor ceda presiunilor americane şi nu vor lua măsuri împotriva Huawei.

Chiar şi aşa, măsura nu reprezintă o surpriză, existând indicii încă din această vară care arătau că Marea Britanie lucrează la o strategie împotriva companiei chineze.

Guvernul britanic a prezentat un plan prin care se urmăreşte înlocuirea până în 2027 a echipamentelor Huawei instalate deja. Acest plan include o aşa-numită strategie de diversificare a lanţului de aprovizionare cu echipamente 5G, de care vor beneficia Nokia şi Ericsson.

Guvernul britanic a stabilit şi un fond de 250 de milioane de lire pentru punerea în aplicare a acestor măsuri şi susţinerea operatorilor de telecomunicaţii în eforturile de înlocuire a echipamentelor Huawei.

sursa: News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu-i panica. Cumpara tot ce-au nevoie pan’ atunci.